- hirdetés -

Január 21-e fordulópontnak számított a középiskolába készülő diákok életében, akik ekkor írták meg központi felvételi vizsgájukat. Országszerte, így a Táncsics Mihály Gimnáziumban is délelőtt 10 órakor ragadtak tollat a nyolcadikosok, akik előbb magyar nyelv- és irodalomból, majd matematikából adtak számot tudásukról.

A 2023-as vizsgának a hagyományoknak megfelelően a Táncsics Mihály Gimnázium adott otthont. A korábbi évekhez hasonlóan a központi felvételi ezúttal is két részből állt. A nyolcadik osztályos diákok elsőként délelőtt 10 órakor a magyar nyelv és irodalom feladatsort vették a kezükbe, majd 15 perc szünetet követően a matematikával folytatták. Mindkét feladatlap kitöltéséhez 45 perc állt rendelkezésükre.

A gimnáziumtól megtudtuk, hogy szombaton összesen 201 diák írt központi felvételi dolgozatot.

– A kijavított dolgozatokat január 26-án, csütörtökön tekinthetik meg a diákok és szüleik az iskolánkban 8 és 16 óra között. Január 31-én lesz a pótfelvételi azoknak a tanulóknak, akik betegség miatt vagy más okból a szombati vizsgán nem tudtak megjelenni – ismertette a részleteket a gimnázium igazgatóhelyettese, Misinszkiné Szőke Nóra.

A diákok hivatalos értesítést február 10-én kapnak majd a szombaton elért eredményekről. Ezt a lapot kell majd a felvételijükhöz mellékelniük.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.