- hirdetés -

A 2020-as év a sport világában is számos nehézséget okozott, a koronavírus-járvány mind a versenyeket, mind a felkészülést befolyásolta. Megkérdeztünk 5 orosházi illetőségű sportolót, akik bíznak benne, hogy ez idén már nem így lesz és sikerül megvalósítaniuk az év elején kitűzött céljaikat.

Pocsai Richárd, triálversenyző: Először is mindenkinek boldog új évet kívánok! Bízunk benne, hogy tavasszal végre csillapodik a jelenlegi helyzet és feloldják a rendezvénytilalmat. Ami a versenyzést illeti, az országos bajnokság és a Magyar Kupa-futamok mellett mindenképp szeretnék legalább egyszer elindulni külföldön is. Az elmúlt két szezonban nem úgy sikerültek a nemzetközi versenyeim, ahogy terveztem, idén szeretnék a top 6-ban végezni a Masters kategóriában. A fellépések terén pedig az Extreme Bike Show csapattal rengeteg új látványelemmel készülünk az idei évre. Reméljük tényleg szabad utat kapnak a rendezvények és minél több városban bemutatkozhatunk.

Pocsai Richárd a hazai versenyek mellett külföldi erőpróbán is el szeretne indulni 2021-ben (Fotó: Kaiser Erika/Bringasport)

Böczögő Dorina, tornász: Az idei céljaim között szerepel, hogy az Európa-bajnokságra kijussak és a tavalyihoz hasonlóan bejussak talajon a döntőbe. A gyakorlat erősítése is tervben van, amiért nagyon keményen fogok készülni és dolgozni és remélem így sikerül majd összehozni, amit az idei évre megálmodtam.

Böczögő Dorina idei tervei között Európa-bajnokság is szerepel (Fotó: Micheller Szilvia)

Mokcsay Péter, triatlonversenyző: Idén mindenképp szeretnék sokkal jobb időket elérni versenyen. Az országos bajnokságok időpontját már kihirdették, a fő versenyem remélhetőleg a középtávú ob (azaz ½ Ironman) lesz június 12-én, Keszthelyen. Emellett a tervek szerint még két országos bajnokságon indulok idén, de ősszel tervezek egy 84 perces félmaratont is futni. Addig is egy rövid pihenő után újra itt az ideje, hogy a maximumot hozzam ki magamból edzéseken és persze az egyetemen is.

Mokcsay Péter országos bajnokságokon és félmaratonon is indul (Fotó: Facebook)

Harangozó Krisztián, az OMTK-ULE labdarúgója: Nem igazán megszokott ez, hogy tavasszal kezdjük el a bajnokságot, de most idén az átszervezésnek köszönhetően tavasszal indul el számunkra. Így furcsa lesz a rövidke téli alapozás után belevágni az igazi erőfelmérőbe az őszi, picit langyos kvalifikációs meccsek után, de bízom benne, hogy a papírforma alapján mögöttünk álló 4-5 csapatot letudjuk minimális pontveszteséggel és a nálunk „tehetősebb” csapatoktól is tudunk pontokat rabolni és fiatal csapat lévén tanulni ezekből. Magamtól személy szerint azt várom, hogy a pályán és azon kívül is vezére legyek ennek a kis csikócsapatnak. Hajrá ULE!

Harangozó Krisztián és az ULE számára tavasszal indul be újra a szezon

Bella Csaba, az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázója: Csapatszinten az lenne a legoptimálisabb, hogy a helyzethez kialakultan a szokásos mederbe térne vissza a bajnokság, le tudjuk játszani a mérkőzéseket és örülnénk neki, hogyha lassan már a szurkolóink is megérkezhetnének, akik nagyon sokat jelentenek. A konkrétabb cél, hogy stabil középmezőnybeli csapatként szerepeljünk, melyre minden lehetőség adott és remélem ez a pontokban is látszódni fog. Sűrű lesz a bajnokság, de úgy gondoljuk bírni fogjuk.

Bella Csabának és az OFKSE-nek is komoly céljai vannak 2021-ben (Fotó: Horváth Bence)

Ehhez én magam is szeretném a lehető legtöbbet nyújtani a pályán, minél többet és jobban játszva, de a legfontosabb, hogy a csapat a megérdemelt helyére kerüljön a szezon végére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.