- hirdetés -

Békés megye legnagyobb munkáltatójának, a Linamar Hungary Zrt-nek is sok gondot okozott idén a koronavírus-járvány. Alkalmazkodásról és kompromisszumokról szólt számukra az elmúlt időszak.

Jól indult az év a Linamar Hungary Zrt.-nél, egészen márciusig, amikor megérkezett Magyarországra is a koronavírus-járvány, ami komoly terheket rótt a cégre és a munkavállalókra egyaránt – erről Havasi Csaba, a vállalat vezérigazgatója beszélt lapunknak.

– Április, május környékén az autó-, és az emelőgépgyártás gyakorlatilag lenullázódott, egyedül a mezőgazdaságigép-gyártás működött valamennyire. Az előző évhez képest húsz százalékos forgalomcsökkenésre számítunk – tette hozzá a vezérigazgató.

Fotó: Horváth Bence

Igazodniuk kellett a járványügyi előírásokhoz, különböző egészségvédelmi intézkedéseket vezettek be. Sikerült megőrizni a munkahelyeket azáltal, hogy nyáron négynapos munkarendre tértek át. Több munkakörben lehetővé tették az otthonról történő munkavégézst. A vezérigazgató szerint sikerült kialakítani egy jól működtethető rendszert.

– Szerencsére visszatértek a piaci igények, az autóipar 80 százalékon működik, ahogy az emelőgépgyártás, és a mezőgazdasági ágazat is. Úgy tapasztalom, hogy a gazdaság működtetésére igény van – mondta Havasi Csaba, majd megköszönte munkavállalóinak egész éves munkájukat és mindenkinek boldog, vírusmentes karácsonyt kívánt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.