- hirdetés -

Tartalmas volt az év a Vörösmarty iskola Rákóczitelepi Tagintézményében. A gyerekek egy versekből, zenés produkciókból, színdarabból és zumbabemutatóból álló műsorral ünnepelték meg a karácsonyt, és búcsúztak el 2020-tól.

A 2020-as évre mindenki emlékezni fog. Ez az év nemcsak a váratlan nehézségről, hanem sok szép eredményről is szólt.

– Márciusban az iskolánk három hetedikes tanulója a ZöldOkos Kupán megyei 6. helyezést ért el – mesélte büszkén Kissné Tarján Katalin tagintézmény-vezető. – Szintén hetedikes diákokból állt össze az a csapat, akik a Hungarikum vetélkedőn a 214 induló csapatból 2. helyezettként jutottak tovább az élő „nagy”-döntőbe, melyet sajnos a járvány miatt elhalasztottak.

Kissné Tarján Katalin

Tabletek az iskolának, csomagok a gyerekeknek

Augusztusban a makói tanösvényt és a Szegedi Vadasparkot látogatták meg a diákok. Szeptembertől elindult a Sakkpalota program a tagintézményben, majd még ebben a hónapban megkapták környezetvédő tevékenységeiknek köszönhetően az Örökös Ökoiskola címet. Decemberben tíz alsós kisdiák jelentkezett a Justh Zsigmond Városi Könyvtár pályázatára, az ő rajzaikból könyvjelző készülhetett.

– Négy héten át készültünk a karácsonyra a gyerekekkel. Műsorukat minden évben a szülőknek és a meghívott vendégeknek adják elő, de sajnálatos módon idén ez ebben a formában nem valósulhatott meg. Ettől függetlenül nagyon készültek a gyerekek, és szűk, családias körben meg is tartottuk a programjainkat, az adventi foglalkozásokat és az ünnepséget, melynek végén a gyerekek karácsonyi csomagokat vehettek át, melyeket az iskola alapítványa jóvoltából tudtunk beszerezni. Az iskola pedig egy telefonos cég támogatásának köszönhetően öt tablettel is gazdagodott – emelte ki Kissné Tarján Katalin.

Minden korlátozás ellenére az ünnepi hangulatot így is maximálisan sikerült megvalósítani az intézmény falai között. A gyerekek és a pedagógusok tettek róla, hogy a karácsony idén is örömteli legyen.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.