- hirdetés -

Nem veszítenek népszerűségükből az ezüst, luc és nordmann fenyők, leginkább ezen fajták a legkeresettebbek karácsonykor. Néhányan már beszerezték a karácsonyfát, de az igazi rohamra még várni kell.

Kevesebb, mint két hét van szenteste napjáig, városszerte több helyen is megjelentek a fenyőárusok. Stibló Szilveszter eddig a főtéren árulta Somogy és Zala megyében nevelt fenyőit, idén azonban a Csikós utcába szorult vissza.

A fiatal termelő elmondta, a legkeresettebb fenyők továbbra is a luc, az esüt és a nordmann fajták. Elmondta, a luc a legolcsóbb, annak 2000 forint felett van ára méterenként, míg a legdrágább a nordmann, amelynek 5000 forint felett van a méterára. Az utóbbiról kiemelte, hogy minőségi fának számít, tartós a tűlevele, sokan akár húsvétig is feldíszítve hagyják.
– Ezek tíz évvel ezelőtti árak. Arról lehetett hallani, hogy emelkednek a fenyőárak, de mi termelőként megtehettük, hogy nem emeltünk az árakon. A legkeresettebb fenyő a nordmann, mivel sokkal tartósabb, mint a luc. Nem szemetel, nem hullajtja annyira a levelét – nyilatkozta Stibló Szilveszter.

A fenyő hálózás után szállítható (Fotó: Horváth Bence)

Változó, hogy melyik méretet keresik jobban a vásárlók. Elmondta, aki egyedül él, vagy nincs gyermek a háztartásban, a kisebb fenyőket részesíti előnyben, ahol azonban nagy a család, vagy az ingatlan is nagyobb, méretes fát választ az ünnepre.

Elmondta, a vásárlók még kivárnak, eddig több mint 50 fát adtak el, a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják karácsonyfa beszerzését. Leginkább az utolsó hétre marad a fa kiválasztása, de nem ritka, hogy 24-én veszik meg a fenyőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.