- hirdetés -

A koronavírus és a korlátozások ellenére is tartalmas szezont zárt Mokcsay Péter. A fiatal orosházi triatlonversenyző sprint és középtávú futamokon, valamint egyetemi bajnokságon is szép eredményeket ért el, de 2021-ben sem lassítana.

– Szerencsére annak ellenére, hogy milyen kilátástalannak tűnt tavasszal a szezon, július-augusztus környékén beindultak a versenyek. Júniusban egy zárt körű edzőversenyt szervezett az egyesületünk, az 575 Triathlon Team, mely egy remek alkalom volt arra, hogy felmérjük, mennyire vagyunk edzésben így az elhúzódó szezon előtt. Ahogy nyáron beindultak az edzések, visszaköltöztem Szegedre és a Titán TC-vel folytattuk az edzéseket – mesélte Mokcsay Péter.

Ekkor kezdett el készülni élete eddigi legkomolyabb triatlonversenyére, a balatonkenesei középtávú országos bajnokságra, aminek a távja 1,9 kilométer úszás, 85,7 kilométer kerékpár és 21,1 kilométeres futás volt, ami lényegében az Iron Man táv felének felel meg. Nagyon komolyan vette a felkészülést, egész nyáron erre készült, aminek meg is lett az eredménye, egy országos bajnoki ötödik helyet szerzett.

A nehéz tavaszi időszakot követően szeptemberben már rajthoz állhattak

Ezen kívül tavasszal Tiszaújvárosban is elindult egy sprint távú (azaz 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpár és 5 kilométer futás) egyetemi és főiskolai országos bajnokságon (MEFOB), majd ősszel szintén ezen a megmérettetésen, ekkor már futásban a Rókaűzőn vettek részt szegedi edzőtársaival. Pécsről futottak egészen Kaposvárig 13 fős csapatban, egyetemüknek ezüstérmet szerezve. Ezen kívül az októberi Ultrabalatonon is elindult, 45 kilométerrel segítve be édesapja csapatának. A korlátozások ellenére tehát mozgalmasan telt a szezonja.

– Tavasszal sajnos jelentősen beleszóltak az intézkedések a felkészülésünkbe, 2-3 hónapon át minden úszás lehetőség megszűnt. Szerencsére a jelenlegi korlátozások lehetővé teszik a zavartalan alapozást, itt Szegeden az uszodát is használhatjuk. Bizakodó vagyok a jövő évet nézve, jelenleg maximálisan az alapozásra koncentrálok. A következő szezonban is mindenképp rajthoz állok a középtávú országos bajnokságon, ahol a cél egy 5 órán belüli teljesítmény lenne, minél közelebb kerülve a korosztályos dobogóhoz. Ezen kívül őszre szeretnék készen állni egy 84 perces félmaratonra – árulta el.

2021-ben sem állna meg a fiatal sportoló (Fotó: Facebook)

Hozzátette, ezen kívül természetesen számos felkészülési és rövid távú verseny is szerepel a listáján a 2021-es évben. Ezen kívül a támogatók szerzése is a főbb céljai között van, ami nagyban meghatározná a felkészülési és a versenyzési lehetőségeit.
– A következő évben a versenyeken kívül ez is bakancslistás – zárta le évértékelőjét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.