- hirdetés -

Határozottságával, szókimondásával nagy népszerűségnek örvend a Platán Idősek Otthonában Marika néni, aki vasárnap töltötte be a századik életévét.

Birkás Jánosné Marika néni 1920. december 6-án látta meg a napvilágot Nagyszénáson, ahol gyermekkorát is töltötte két testvérével közösen. 1941-ben ment férhez, akivel közös életüket Emike lányuk örökbefogadása tett teljessé, aki két fiú unokával örvendeztette meg őket.

Marika néni négy éve él a Platán Idősek Otthonában. Mint mondták, határozottságával, szókimondásával és beszédes természetével mindenki szereti, nagy népszerűségnek örvend a dolgozók és a lakók körében is.

Bogárné Kiss Ildikó intézményvezető beszámolójából kiderült, hogy a járvány miatt a kerek évforduló közös megünneplésére nem volt lehetőség, de Marika nénit az otthonban felköszöntötték. A lakóktól, dolgozóktól és vezetőségétől ajándékokat kapott, illetve az önkormányzat nevében Dávid Zoltán polgármester egy emléklappal köszöntötte.

Urbán-Szarka Krisztina köszöntője után versekkel lepték meg őt az intézmény mentálhigiénés csoportjának tagjai, majd elfogyasztották a család által küldött születésnapi tortát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.