- hirdetés -

Az angol nyelv megszerettetése és annak magas szintű oktatása a Székács Evangélikus Iskola számára kiemelkedően fontos. Remekül sikerültek a diákok előrehozott nyelvi érettségijei, és idén az „evának” adatott meg az lehetőség, hogy megtartsa az ország összes evangélikus iskolája számára szervezett idegen nyelvi szakmai napot.

Tizenhárom diák tett angol nyelvből előrehozott érettségit, hatan közép, heten emelt szinten. Az eredmény magáért beszél, tizenkét ötös és egy négyes jegy született, heten 100%-os szóbeli vizsgát teljesítettek.

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet által minden évben kiírt idegen nyelvi szakmai napot idén a Székács iskola tantárgygondozó pedagógusa, Bacsurné Nagy Ildikó szervezte meg, melynek az „Új utak a nyelvtanításban” – amit a digitális oktatásból hasznosítani tudunk címet választották.

– Mivel az adott helyzetben idén csak digitálisan valósulhatott meg a szakmai nap, így minden idegen nyelv szakos kollégánk részt vehetett ezen az alkalmon. 21 intézmény 50 pedagógusa bővítette ismereteit a program jóvoltából. A tavaszi digitális oktatás tapasztalataiból, a megtartandó, bevált „jógyakorlatokból” mutattuk meg egymásnak a legkiemelkedőbbeket. Időközben ezeknek még inkább aktuálisa lett a gimnáziumi osztályok digitális áttérése okán. Célunk az volt, hogy online környezetben is hasznosítható, élményszerű és a diákok számára motiváló feladatokat ismertessünk meg egymással – mesélte a tantárgygondozó.

Bacsurné Nagy Ildikó kiemelte, az idegen nyelv tanításához is meg lehet találni azokat a módszereket, melyek révén digitális környezetben is élményszerű lehet a tanulás és tanítás. A legfontosabb annak beismerése, hogy új eszközökre és látásmódra van szükség, hiszen digitális munkarendben nem lehet a hagyományos tantervi mintát követni.

A kiemelt képen a diákok kiscsoportos konzultáción készülnek az érettségire

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.