- hirdetés -

Különleges szezonként tekint vissza a 2020-asra ifj. Zsiga Zsolt. A fiatal sportember azonban a korlátozások alatt sem tétlenkedett, tanulmányai mellett a tavaszi időszakhoz hasonlóan ezúttal is elindította online edzés sorozatát, mellyel igyekszik másoknak is kedvet adni a mozgáshoz és a sporthoz.

– Ez az év finoman szólva is érdekes volt. Sok mindenben változott meg a világunk és sok mindenhez kellett alkalmazkodnunk. Miután körvonalazódott, hogy a második félév is ilyen cudar lesz, megpróbáltam feladatként venni a kialakult helyzetet. Figyelni magam, hogyan tudok reagálni a változásokra, mennyire tudom magam fejben, mentálisan a normális kerékvágásban tartani, hogyan tudom a motivációmat fenntartani, ami talán az egyik legnehezebb dolog ebben az időszakban – kezdte beszámolóját sensei Zsiga Zsolt.

Elmondása szerint nagyon nehéz volt számára abból kiindulni, hogy úgymond egy évet „elvettek” tőle egy olyan időszakban, amikor ereje teljében van, mentálisan sokat erősödött és ezt a tatamin nem tudta megmutatni. Ennek köszönhetően viszont nagy tervekkel és célokkal indul neki a 2021-es évnek. Idén, amit a tatamin nem tudott megmutatni azt az edzésekbe és az iskolai tanulmányaiba ültette át és próbált meg maximálisan helyt állni.

A versenyek hiányában is igyekezett hasznosan eltölteni az időt

– Az iskola most már a végéhez közeledik. A következő évben szeretnék végezni, amihez egy nagyon jó vizsgaidőszakot kell produkálnom, amihez nagyon koncentráltnak és fejben élesnek kell lennem, ennek köszönhetően, ha nem is teljesen, de el tudok a mostani helyzettől tekinteni. Edzeni viszont minden nap edzek. Szinten tartást végzek és online edzéseket folytatok, amit tavasszal is elkezdtem, ez segít formában maradni – mesélte.

Elmondta, igyekszik minél profibb és színvonalasabb videós anyagokat összeállítani, amikkel reményei szerint másoknak is kedvet tud adni a mozgáshoz vagy a sporthoz. Nagyon fontosnak tartja, hogy minél interaktívabbá tegye, mert ezekkel a korlátozásokkal még távolabb kerülnek egymástól az emberek. A fitness és a sport iparágat nagyon keményen érintették a korlátozások, ezért úgy gondolja ennél már csak jobb jöhet. Ehhez pedig kapóra jött neki, hogy egy nagy világszervezet képviselője kereste meg néhány napja.

Tanulmányai mellett ismét elindította online edzős videósorozatát

– Erről sajnos most még ennél többet nem mondhatok, de ha sikerül megegyezni, akkor az egy nagy durranás lehet és ezáltal a következő évem eleje is kicsit már jobb lehet, mint az idei volt. Ahhoz azonban, hogy normálisan újra tudjon indulni minden, én úgy látom, hogy fokozatosan kell majd engedni a mostani korlátozásokon, mert a végtelenségig ezt nem bírják az emberek – tette hozzá.

Mint mondta, nagyon fontos, hogy minden nap megleljük azokat az apró örömöket, melyek körülvesznek minket, mert ezek fognak előre vinni. Csak hajlamosak vagyunk elfelejteni ezeket a dolgokat. Türelem, kitartás és pozitív gondolkodás kell, még akkor is, ha már nagyon borúsnak tűnik minden.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.