- hirdetés -

Több doboznyi tartós élelmiszert adományoztak a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium diákjai, pedagógusai a Vöröskereszt orosházi területének. A gyűjtés célja az volt, hogy szebbé tegyék az ünnepvárást a rászorulóknak, és terhet vegyenek le a nélkülöző emberek, családok válláról.

A Táncsics gimnázium diákjai és pedagógusai számára mindig is fontos volt, hogy szükség esetén segítő kezet nyújtsanak; minden akció alkalmával példamutató összefogás alakul az intézményben. Karácsony közeledtével újabb gyűjtést szerveztek a gimnáziumban, melynek eredményeképpen több doboznyi tartós élelmiszert adhattak át a Vöröskereszt Békés megyei szervezetének orosházi területének.

Több doboznyi tartós élelmiszert adtak át a Vöröskeresztnek (Fotó: Horváth Bence)

Dr. Blahó János, az intézmény igazgatója elmondta, régi hagyomány a gimnázium életében, hogy ünnep előtt összefog az iskola.
– Ez a hagyomány idén más köntösben jött létre a koronavírus-járvány miatt, de ebben az évben is szerettük volna a Vöröskereszttel közösen a rászorulóknak gazdagabb karácsonyt varázsolni. Külön öröm, hogy a kezdeményezés az ifjúság részéről érkezett – nyilatkozta az intézményvezető.

Hozzátette, további adományokat juttatnak el a nagycsaládosok helyi szervezetéhez és más karitatív egyesületekhez, szervezethez. A gyűjtések folyamatosak. A Mert adni jó… elnevezésű Facebook-csoport ünnepi csokoládé gyűjtéséhez is csatlakozott a Táncsics, melynek keretében rászoruló és daganatos gyermekek részére juttattak el édességet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.