- hirdetés -

Vasárnapra elkészül a város adventi koszorúja az Oros-haza Baráti Körnek köszönhetően. A szervezet tagjai 13 éves rutinnal rendelkeznek, de az idei év okozott számukra új kihívásokat.

Az adventi előkészületekről szólt az utóbbi időszak Orosházán. A megszokott fényár borítja majd el a város utcáit november 29-én, advent első vasárnapján. A Városüzemeltetési Zrt. emberei már felállították a város karácsonyfája, amire a díszek is felkerültek.

A város díszítésébe idén is bekapcsolódtak civil szervezetek, például az Oros-haza Baráti Kör, amely ebben az évben 14. alkalommal készíti el Orosháza adventi koszorúját. A csapat rutinja megvan, de a járványhelyzet újabb kihívások elé állította őket.

Fotó: Horváth Bence

– A bizonytalanság nálunk is megvolt. Nem tudtuk még kedden, hogy szerdán ki lesz hadra fogható. Ki kerül karanténba, kinek alakul úgy a munkája a járvány miatt, hogy helyettesítenie kell a munkahelyén. Tehát nem volt egyszerű összeszervezni a csapatot, több turnusban érkeztünk meg. Ahogy mondani szokták az „évek és a rutin” megvan. Mindenki tudja a feladatát, kész leszünk időben – fogalmazott a szervezet titkára, Melega Krisztián.

Ahogy mindig, most is Gellértegyházán készítik elő a koszorút. Lakossági felajánlásból kaptak ezüstfenyőt, ezt a héten szállította ki a helyszínre a Városüzemeltetési Zrt. A szénát pedig a Vegetáció Kft. biztosította.

A baráti hangulatban egymás ugratása és a csipkelődések sem maradtak el, de ez egyáltalán nem ment a munka rovására. A csapat férfi tagjai rutinosan készítették a koszorú alapjához szükséges szénával tömött hurkákat.

Fotó: Horváth Bence

– A lányok a szalagokat kötik és készítik elő a díszeket. Míg mi fiúk a fizikai munkát végezzük, addig ők az általunk csak csecsebecse munkának nevezett feladatokat végzik, de természetesen ez adja meg a koszorú szépségét – teszi hozzá mosolyogva Melega Krisztián.

Fotó: Horváth Bence

Arról, hogy milyen színekben díszelegjen a koszorú az orosháziak döntöttek idén is, akik a tűzpiros-arany kombináció mellett tették le a voksukat. Az adventi dísz a gyertyákkal ezúttal nem a Polgármesteri Hivatal előtt, hanem visszakerül eredeti helyére, az Árpád-kertbe. Az ott található szökőkútra építik fel a koszorút az Oros-haza Baráti Kör tagjai, akik azt ígérik, hogy november 29-ig elkészülnek és részükről kezdődhet is az adventi időszak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.