- hirdetés -

Ha azt mondjuk, hogy tűzpiros akkor jó eséllyel a legtöbb embernek a híres olasz autómárka, a Ferrari jut eszébe. Nos az adventi időszakra ez megváltozhat, hiszen a város adventi koszorúján ezzel a színnel is találkozhatunk majd.

A koszorút – ahogy az elmúlt 12 évben – most is az Oros-Haza Baráti Kör állítja össze. A pompát és a csillogást az arany szín adja, emellé kerestek egy színt, amiről a hagyományoknak megfelelően most is az orosháziak döntöttek.

November 20-ig lehetett szavazni a civil szervezet Facebook-oldalán arról, hogy a barackvirág vagy a tűzpiros szín legyen az arany mellett az adventi koszorún. Végül elsöprő fölénnyel a tűzpiros szín győzött.

A megszokottaktól eltérően idén nem a Polgármesteri Hivatal előtt építik fel a koszorút, hanem ahol 2008-ban először, az Árpád-kertben. November 29-én, advent első vasárnapján már meg is csodálhatják az orosháziak az alkotást.

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a programok, de a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáit 2020-ban is meggyújtjuk. Azon az óriás városi adventi koszorún, amit immár 13. esztendeje építünk meg Orosháza lakóinak és az ide látogatóknak. Számunkra fontosak a hagyományok… – írják bejegyzésükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.