- hirdetés -

Nagykamarás Község Önkormányzata sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázati kiírásán.

A TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00029 „Nagykamarás orvosi rendelőjének infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Nagykamarás Község Önkormányzata teljes körűen biztosítja a lakosság számára az egészségügyi alapellátásokat. A projekt keretében a Mikszáth utca 2. szám alatti háziorvosi rendelőnek helyet adó épület infrastrukturális fejlesztése történt meg. Az épületben 1 db háziorvosi rendelő, 1 db fogorvosi rendelő és 2 db szolgálati lakás található. A rendelők látogatottsága meghatározó, kihasználtságuk magas fokú, nagy igény mutatkozott a helyi lakosság körében a leromlott műszaki állapotú háziorvosi rendelő felújítására. A fejlesztés keretében több épületenergetikai fejlesztésre is sor került. Megtörtént a műanyag nyílászárók modern nyílászárókra történő cseréje, az épület külső oldalainak hőszigetelése.

Az épület akadálymentesítése is kivitelezésre került, mely magába foglalja a belső rész akadálymentesítését, az előírt kiegészítők elhelyezését, valamint az előírásoknak megfelelő rámpa kiépítését is. A fejlesztések és a javuló infrastrukturális feltételek révén várhatóan nem csupán a betegellátás válik hatékonyabbá és korszerűbbé a településen, de a háziorvosok munkakörnyezete is igazodik majd a kortárs elvárásokhoz. A projekt keretében a rendelőhöz tartozó szolgálati lakás felújítása is megtörtént, amely szintén hozzájárul majd az egészségügyben dolgozó szakemberek életkörülményeinek a javulásához. A fejlesztés eredményeként az épület felújításával az odalátogatók biztonságos, magas színvonalú, korszerűbb egészségügyi ellátásban részesülhetnek.

A megvalósítás helyszíne: 5751 Nagykamarás, Mikszáth u. 2.
Támogatás összege: 40,13 millió Ft
A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2020.11.30.
A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A projektről bővebb információt a www.nagykamaras.hu oldalon olvashatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.