- hirdetés -

Több mint fél évszázad után újult meg Pusztaföldvár orvosi rendelője, az Egészségház. Az ünnepélyes megnyitón mindenki körbejárhatta a korszerű, gazdaságos és modern épületet.

A helyszín a régi, azonban a külcsín és a felszerelés bizonyos része már nem a pusztaföldvári Egészségháznak. Március 14-én adták át ünnepélyes keretek között a megújult, akadálymentesített és energiabarát
orvosi rendelőt. Az épület fejlesztésén túl új műszereket is kaptak az Egészségházban dolgozók a védőnői szolgálattól, az háziorvosi- és a fogorvosi szolgálatig egyaránt.

Dr. Fodor Zsuzsanna, a település háziorvosa beszédében elmondta, száz évre vezethető vissza a háziorvosi ellátás. Az épület első felújítása több mint ötven éve, 1961-ben történt, melyet a lakosság szinte teljes egészében önerőből végzett el.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Békés Megyei Önkormányzat képviseletében Tolnai Péter, a közgyűlés alelnöke intézett pár mondatot a megjelentekhez. Az alelnök kifejtette, egy olyan beruházás történt Pusztaföldváron, amely kulcsfontosságú jelentőséggel bír.
– Meggyőződésem szerint minden településen első helyen elvárható, hogy egy olyan orvosi rendelő működjön, ahol mindennemű ellátásban részesülhetnek az ide betérő betegek. Úgy gondolom, egy olyan beruházás valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, amely teljes körűen a lakosság igényeit szolgálja – mondta beszédében Tolnai Péter.

Az épület körbejárásakor dr. Fodor Zsuzsanna elmondta, olyan műszerek kerültek az Egészségházba, amelyek már a jövő egészségügyét vetítik előre.
– Olyan gépeink lettek, amelyek képesek lesznek a telemidicinára. Azt sejtem, hogy az a jövő, hogy a háziorvosi ellátást minél szélesebbé akarják tenni – nyilatkozta a háziorvos.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Már a felújítás megkezdése előtt is komoly fejlesztések mentek végbe az orvosi rendelőben. 2015-ben egy Erodium betegirányító rendszer állt szolgálatba az akkor még igencsak „lelakott” Egészségházban. Ez a rendszer nagyban megkönnyíti a pusztaföldvári lakosok életét.
– Ez a rendszer a XXI. század elvárásainak tesz eleget. A betegeink interneten kérhetnek időpontot, a váróban kellemes zeneszó mellett egy plazma monitoron természetfilmeket nézhetnek. A betegbehívás is ezen a monitoron jelenik meg. Interneten élőben követhető a rendelés, ezáltal otthonról sorba lehet állni, és elegendő abba a pár percben elindulni, amely a beteg időpontjáig elegendő a beérkezéshez. Azt gondolom, hogy elvárható, különösen akkor, ha kisgyerekkel érkezik valaki – nyilatkozta az OrosCafénak dr. Fodor Zsuzsanna.

Az Egészségház korszerűsítése, valamint az eszközpark modernizálása 59 millió forintból valósult meg. A településen hagyománnyá vált, hogy minden évben egy jótékonysági bál keretében az orvosi rendelő szépítésére és környezetének rendezésé gyűjtenek a helyiek.

A tavalyi bál bevételéből az Egészségház környezete szépül tovább, virágosítással válik még barátságosabbá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.