- hirdetés -

A Dénes tanító utcai háziorvosi rendelőnél szorgos munkavégzést láthatnak az arra járók.

A Szőlő városrész egészségügyi ellátásában nagyon fontos szerepet tölt be a Dénes tanító utcai rendelő. Mintegy 2500 környékbeli lakó számára biztosítják itt az orvosi ellátást. Az utóbbi időben a kazán hol, jó volt, hol nem, így a rendelőben és a váróban is többször fáztak. A szennyvíz elvezetése sem volt megoldva. Az egyre rosszabb helyzetben dr. Szemenyei Gabriella háziorvos, a polgármesterhez fordult segítségért.

Az új szennyvíz vezeték árokásási munkáit tekintette meg a polgármester (Fotó: Rosta Tibor)

– Bár az orvosi rendelő üzemeltetője nem a város, hanem a kórház, úgy éreztem, mindenképp segítenünk kell. A város vezetésében mindig elsődleges kérdések közt kezeljük az egészségügyet. Úgy döntöttünk, ebben az esetben úgy segítünk a kórháznak, hogy a város magára vállalja az itt szükséges munka elvégzését, ezzel komfortosabbá téve az ide járó betegek, illetve az itt dolgozók körülményeit – magyarázta el a polgármester.

A munkák során az elavult, majdnem működésképtelen, negyven éves kazánt korszerűre, újra cserélik és a rendelő vízrendszerét is rákötik a városi szennyvíz rendszerre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.