- hirdetés -

Több versenyre is megkezdték a felkészülést év elején a ReDance Hip-Hop Crew táncosai, a járványhelyzet azonban az ő esetükben is teljesen átírta az idei szezon forgatókönyvét. Ennek ellenére igyekeztek kihasználni a lehetőségeiket, megtartották hagyományos nyári edzőtáboraikat és a Petőfi Művelődési Központ 50. évfordulós rendezvényén is felléptek.

– Az idei évünk merőben más volt, mint az eddigiek. Az első idei megmérettetésünkön még nagyon szép eredményeket értünk el, ezt követően azonban a következő három versenyen már nem tudtunk részt venni, mert lemondták. Nálunk az első félév mindig is a vérfrissítésről, a kiteljesedésről szól, ezért hiányérzet maradt bennünk. Az első hullám bekövetkeztével nem járhattunk le a termekbe edzeni, így maradt az online oktatás – mesélte Rétes Edina, a csapat vezetője.

Az első 2020-as versenyen szép eredményeket értek el, a későbbiek viszont elmaradtak (Fotó: Rétes Anett)

Mint mondta, ekkor úgy döntött, komplett koreográfiákat küld a táncosainak videóanyag formájában és zenére is. Mindig meg volt szabva egy határidő, ameddig betanulhatták és visszaküldték az adott feladatot. Ezt követően már szabadtéren is folytatódhattak a tréningek. A Tó utcán, egy nagyobb füves területen folytak a foglalkozások, legfőbb céljuk ekkor az volt, hogy a gyerekek visszanyerjék energiájukat, állóképességüket és felhőtlen jókedvüket. A nyár is reménytelibb volt, hiszen megrendezhették edzőtáboraikat, minden a régi kerékvágásban működött.

Egy nagyobb alkotás is szerepel jövő évi terveik között (Fotó: Rétes Anett)

Ha csak virtuálisan is, de ismét megmutathatták magukat közönségüknek. Nemrég a Petőfi Művelődési Központ jubileumi, 50-ik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen léptek fel.
– Számomra ez olyan volt, mintha újra élnék. Ez sokak számára biztosan erős kijelentésnek tűnik, de nem tudom szavakba önteni, milyen érzés volt ennyi idő után ismét színpadon állni. A fények, a zene, az a sok táncos és igen, oda kellett képzeljük a közönséget is. Nagy megtiszteltetés volt, hogy lekoordinálhattam a műsor táncos részét, amiben Móricz Bence segített nekünk rengeteget, az elképzeléseket zenében megvalósítva. Sok-sok csoport, mindenki mást képviselve állt a színpadra és valami közös volt. Ezt a pillanatot biztosan nem felejtjük el – idézte fel a csapatvezető.

Ha csak virtuálisan is, de ismét közönség előtt léphettek fel a PMK 50-en (Fotó: Horváth Bence)

Úgy érzi, a jelenlegi helyzetet már sokkal rutinosabban és tudatosabban kezelik. Hiszen ez csak ideiglenes állapot, ami ugyan sokunk életét megnehezíti, de bíznak benne, hogy egyszer ezen is túl lesznek. Rétes Edina elmondta, a 2021-es terveik között szerepel egy nagyobb alkotás is az év második felében.
– Erről még többet nem mondhatok, de azon leszek a csapatommal, hogy mindenképp meg tudjuk valósítani – ígérte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.