- hirdetés -

Meginni együtt egy finom kávét? Beülni egy meleg, otthonos pubba egy baráti beszélgetésre? Jelenleg erre nincs mód. Baranyi Gellért reméli, a korlátozásokkal sikerül visszafogni a vírus terjedését, és így december közepétől újra kinyithatják ajtajukat a vendéglátóhelyek is.

A vendéglátóhelyek nem fogadhatnak vendégeket november 11-e óta. Ekkor lépett életbe az a kormányrendelet, mely a veszélyhelyzettel együtt, 30 napra újabb védelmi intézkedéseket hirdetett ki. Az intézkedések célja, hogy lassítsák a járvány terjedését. A tavaszi bezárás után ez a szigorítás ismét nehéz helyzet elé állította a vendéglátóhelyek üzemeltetőit. Bár segítségre most is számíthatnak.

– Nagyon korrekt az orosházi önkormányzat részéről, hogy mind tavasszal, mind most, mikor önhibánkon kívül bezárni kényszerültünk, elengedte a bérleti díjunkat – kezdte Baranyi Gellért, a Geli’s üzletvezetője.

Baranyi Gellért bízik benne, hogy december 11-e után újra kinyithatnak (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, jelenleg három állandó alkalmazottat foglalkoztat, őket szeretné továbbra is megtartani. Az állami támogatás valamelyest segítséget nyújt ebben, bár így sem könnyű átvészelni ezt az időszakot. Baranyi Gellért úgy véli, túl sok ideig már nem tudják tartani ezt az állapotot, épp ezért bízik abban, hogy valóban a tervezett 30 napig, azaz csupán december 11-éig tartanak zárva a vendéglátóhelyek.

– Nagyon remélem, hogy a kijárási korlátozással és az egyéb szigorításokkal sikerül normalizálni a helyzetet. Ez a bezárás szerintem rámutatott arra, hogy ezekre a helyekre igenis szükség van. Az embereknek találkozniuk kell egymással, szükség van a személyesen folytatott beszélgetésekre, és arra is, hogy megigyanak együtt valamit. Nem feltétlenül alkoholt, hanem akár egy finom kávét. A magány és a bezártság megbetegíti a lelket, és én azt vallom, hogy sok fizikai betegség lelki eredetű – tette hozzá Baranyi Gellért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.