- hirdetés -

Jelinek Zsolt nevét hallva az orosháziaknak elsőként az autó javítása, műszaki vizsgáztatása, másodszor az autóversenyzés jut eszébe. Csak keveseknek ugrik be az új szenvedély, az ügető hajtás.

Az elmúlt hét végén Zsolt átesett a tűzkeresztségen, végig hajtotta (és nagyon jól hajtotta végig) első éles versenyét a Kincsem Parkban. Itthon, a Bogárzói pályán kétszer hajtott már a Jelinek László emlékversenyen és a legutóbbi Ügetőszilveszter celeb futamában is, de az igazi megmérettetés most jött el számára.

– Igazi szenvedély lett ez számomra. Annyira, hogy a nyáron letettem a hajtó vizsgát, most pedig az első éles verseny is megvolt. Mondhatom, igazi adrenalin bomba egy ilyen futam. Öten voltunk Pesten Orosházáról. Rajtam kívül Kovács Józsi, a Makonya Istálló tulajdonosa, Kárai Józsi, Zalai Gabi, ifj. Kulik Feri. Utóbbi kettővel egy futamban is versenyeztünk. Tanzer Tamás lovát, Tiara Boss-t hajtottam. Nem egy egyszerű ló, önálló akarattal és elképzelésekkel rendelkezik és bizony kapaszkodni kellett a szárba. Nem vagyok gyenge gyerek, de a végén már alig bírtam karral. Izgalmas, jó verseny volt. A másodiktól a nyolcadik helyezettig szinte egyszerre esett be a célba az egész mezőny. Végül néhány tizedmásodperces lemaradással a 7. helyen végeztem a tizenkét fős mezőnyből. Idén kétszer, háromszor szeretnék még versenyezni – foglalta össze Jelinek Zsolt.

Jelinek Zsolt és Tiara Boss (Fotó: Péter Réka)

Ha nem egy lóerő, akkor több száz

Mint arról már hírt adtunk, Zsolt, a többszörös Magyar Bajnok autocross versenyző a visszatérését tervezi eredeti sportágába. Az orosházi műhelyben, saját tervek alapján épül az új versenyautó. Természetesen erre is rákérdeztünk.

– Saját elképzelések, tervek szerint épül az autó. A mi elgondolásunkat tükrözi a váz is, melyet nem mi készítünk. A motorjaink megvannak, ha hazakerül a kész váz lehet haladni a beszereléssel, a hajtáslánc kiépítésével és még száz munkával. Az is lehet, hogy nem egy autó készül, hanem versenyzőtársaméval, Istókovics Istvánéval együtt mindjárt kettő. A járványhelyzet kissé megnehezít néhány fontos beszerzést, de azt szeretném, ha a 2021-es versenyszezonban már gurulnának az új gépek. Remélem a következő szezont nem borítja fel a vírus – avat be a tervekbe a bajnok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.