- hirdetés -

Nagy öröm a lovassportok orosházi szerelmesei számára, hogy egyre többször adhatunk hírt a Kincsem Park versenyein elért győzelmekről, helyezésekről. Ezúttal a Makonya-Jelinek istálló hallatott magáról.

A mindössze két versenyző lóval szereplő mini orosházi istálló mindkét lova Budapesten volt a múlt szombati ügető versenynapon. Kovács József idomítottjai közül elsőként Atom Maki állt starthoz a harmadik futamban, idomárjával és egyben tulajdonosával a szulkiban. Az Atom Maki – Makonya páros ezúttal is pénzért futott, ötödik helyezést szereztek. Az istálló másik lovának versenyére egészen a nyolcadik futamig kellett várni, de megérte. A végén csattant az ostor!

Aranyérem M, tulajdonosával, Jelinek Zsolttal állt starthoz az Akkurátus Hendikepen. A fordulóstartos versenyen két ló, Anikó és Aranyérem M indulhatott 20m előnnyel az első sorból. A többit mesélje el Jelinek Zsolt:

– A verseny előtt nem volt előre meghatározott, fix taktikám, illetve mindig van, csak sok a bizonytalansági tényező, ami boríthatja ezt. A startnál kapott 20 métert próbáltam felhasználni arra, hogy lehetőleg az élen vagy legalább jó pozícióban legyek, miközben amennyire lehet spóroljak a lovam erejével. A táv nagyobbik részén a második pozícióban utaztunk. Az utolsó kanyar előtt az egyik hátulról érkező megelőzött. Ezt a manővert egy kis gyorsítással nehezítettük számára. Mint később kiderült, jól csináltuk, mert az előzéssel minden plusz energiáját elhasználta, mi pedig az utolsó egyenesben visszaelőztük, sőt a cél előtt sikerült megfogni a végig az élen haladó Anikót és Weber Zsoltot. A lovam már többször volt dobogós és pénzes helyen is többször jöttünk be. Szombat óta meg van a második győzelmünk is – meséli Zsolt.

Zsolt a napi munkája mellett, szinte minden nap edz, gyakorol a lovával. Hajnalban kel és mire a műhely nyit, addigra már végzett az edzésekkel. Most egy viszonylag erős mezőnyben jött ki a munka eredménye.

Íme az Akkurátus Hendikep videón:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.