- hirdetés -

Nagy felháborodást keltett Nagyszénáson, hogy az OTP be akarja zárni a nagyközségben üzemeltetett bankfiókját. Viszkokné Tóth Szilvia elhatározta, megpróbál tenni annak érdekében, hogy a helyieknek ne kelljen Orosházán intézni bankügyeiket.

Hosszú évek után kerülne lakat a nagyszénási OTP fiók ajtajára. A helyiek nem akarnak bank nélkül maradni, pénzügyeiket szeretnék továbbra is településükön intézni. Ezért kezdett aláírásgyűjtésbe Viszkokné Tóth Szilvia. Már hatszázan aláírták az íveket, még legalább ezer kézjegyre lenne szükség, és vihetné is azokat a postás a bank régióközpontjába.

– Mindenki azt mondja, hogy amit már egyszer eldöntöttek, az ellen már nem tudunk mit tenni. De én optimista vagyok, és bízom abban, hogy az aláírásgyűjtéssel elérünk valamit. Évekkel később pedig bánhatjuk, ha meg sem próbáljuk – vázolta Szilvia meglátásait.

Mint mondta, nem csak a nagyszénásiak, hanem a gádorosiak is ezt a fiókot használják. Hozzátette, az idősek nagy támogatói a gyűjtésnek, hiszen minden korosztály közül talán számukra a legfontosabb, hogy ne zárjon be a bank.

– Mi fiatalok vagyunk, netbankolunk, interneten elintézzük az ügyeinket, de az időseknek ez nem olyan egyszerű. Az idősek kétségbe vannak esve, nem tudják mi lesz így velük. Ma már szinte mindenért Orosházára kell mennünk, ez pedig igen időigényes, akár szabadságot kell kivenni. Itt munka után kényelmesen el tudtuk intézni az ügyeinket – mondta.

Az orosházi fiókkal történő összevonást a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás megteremtésével magyarázta a bank. Elmondták, olyan többletszolgáltatásokat nyújt az orosházi fiók, mint a prémium szolgáltatás, MFB Pont, valutaváltás, kisvállalkozás finanszírozás és széfszolgáltatás. Ehhez Szilvia annyit fűzött hozzá, hogy akinek eddig ezekre a szolgáltatásokra szüksége volt, az Orosházára ment, Nagyszénáson azonban ezen szolgáltatások nem mérvadók.

Szilvia boltban dolgozik, oda is viszi magával az íveket, de több helyre is juttatott már belőlük. Az aláírások pedig sokasodnak. Hozzátette, a vírushelyzetre való tekintettel ügyel arra, hogy egy ember csak egy tollat használjon, a legjobb, ha mindenki a saját íróeszközét használja. Az összegyűlt tollakat lefertőtleníti.

A tervek szerint november 20-án adja postára az aláírásokat tartalmazó íveket. Reméli, hogy a december 18-i bezárás előtt célt ér az akció, és megkegyelmeznek a nagyszénási OTP fióknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.