- hirdetés -

A Viharsarki Állatőrség Alapítvány kutyák százait menti meg, sok esetben az éhhaláltól. A közösségi hálón most ők kérték a jó szándékú állatbarátok segítségét. Kutyaházakat szeretnének adni a rászorulóknak.

Deni még csont sovány, csak két napja mentették meg (Fotó: Horváth Bence)

Az állatőrség tagjai saját szabadidejüket, energiájukat, sokszor pénzüket feláldozva segítenek a sanyarú sorsú állatokon. Lakossági bejelentések alapján ellenőriznek, segítenek, ha tudnak. Mint Kiszely Éva, az alapítvány egyik önkéntes tagja elmondta, idén mintegy háromszáz kutyát mentettek meg. Az állatok felének sikerült új, gondoskodó gazdát találni, a többieket az alapítvánnyal együttműködő átvevő szervezeteknél, menhelyeken (köztük a Szikhát Kutyamenhely) helyezik el.

A mostani akciót azoknak a kutyáknak az érdekében kezdték, amelyeket még nem feltétlenül kell elhozni jelenlegi gazdájuktól, de a körülményeiken fontos volna javítani.

Használt, de még jó állapotú kutyaházakat szeretnének (Fotó: Horváth Bence)

– Vannak olyan kutya tulajdonosok, akiknek meghaladja a lehetőségeit egy kutyaház megvásárlása. Ezzel az akcióval próbálunk segíteni, hogy a közelgő telet, vagy a jövő nyarat ne egy vashordóban kelljen a kutyusoknak tölteni. Ha valakinek van bármilyen okból feleslegessé vált kutyaháza, nagy örömmel vennénk, illetve, ha esetleg pénzzel tud valaki segíteni, mi beszerezzük a szükséges tíz – tizenkét házikót. Elérhetők vagyunk a facebookon, vagy a e-mailben, a viharsarkiallatorseg@gmail.com címen – tájékoztatott Kiszely Éva.

Néhány tanács a télre

Azoknak a kinti kutyáknak, akiknek van háza, fontos, hogy a téli hideg idejére tegyünk az aljába szalmát. Ne szőnyeget, plédet, mert azt esetleg kihúzza, ha átnedvesedik, nehezen szárad. Amikor beköszöntenek az igazi hidegek, lógassunk a bejárat elé szőnyegdarabot. Ügyeljünk rá, hogy mindig legyen innivalója (ne fagyjon be).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.