- hirdetés -

Véget ért az iskolákban az őszi szünet, lassan minden visszatér a régi kerékvágásba. A mostani időszak kiemelten fontos azoknak, akik hamarosan középiskolába felvételiznek. Az őszi érettségi is folytatódik a szóbeli vizsgákkal, a Táncsics Mihály Gimnáziumban eddig az írásbeli vizsgák zavartalanul lezajlottak.

Az iskolák oldalán már elérhetővé váltak a középiskolai felvételivel kapcsolatos tájékoztatók. A következő fontos időpont számukra november 16. lesz, amikor az Oktatási Hivatal közzéteszi a 4., 6. és 8. osztályosok gimnáziumi központi írásbeli és felvételi vizsgát szervező iskolák listáját.

A központi felvételi vizsgákra való jelentkezés határideje december 4. lesz, ezt közvetlenül azokban az iskolákban kell leadni, ahol a diákok meg szeretnék írni a tesztet. December 11-én jár le az Arany János Tehetséggondozó Programhoz készített pályázatok benyújtási határideje. A legfontosabb dátum azonban január 23. 10 óra, amikor megírják a központi írásbeli felvételi vizsgájukat.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban a normál felvételi menetrendre készülnek (Archív fotó: Pirer Kata)

Január 28-án, 14 órától nyílik lehetősége pótolni az írásbeli felvételi vizsgát azoknak, akik valamiért nem tudtak elmenni január 23-án. A központi felvételi eredményeiről majd február 8-án értesítik a tanulókat, a felvételi jegyzéket március 16-ig hozzák nyilvánosságra. A felvételt hirdető középiskolák elküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak április 30-ig.

Még nem ért véget az őszi érettségi időszaka

A múlt héten befejeződtek a 2020-as őszi érettségik írásbeli vizsgái. Az emelt szintű szóbeliket november 12-16. között tartják meg, míg a középszintűeket november 23-27. között. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János elmondta, az intézményben rendben lezajlott az őszi érettségi írásbeli része.

Véget ért az előrehozott írásbeli érettségik időszaka, a szóbeli még hátra van novemberben (Archív fotó: Rosta Tibor)

– Összesen 125 fő jelentkezett a vizsgákra, közülük 6 tanuló kérvényezte a karanténhelyzet miatt, hogy két szóbelivel válthassák ki az érettségit. Természetesen engedélyeztem és helyt adtam a kérésnek. Abban csak bízni tudunk, hogy a szóbeli rész is zavartalanul fog menni – nyilatkozta az igazgató.

Elmondta, a középiskolai felvételivel kapcsolatban idén nem rendez nyílt napot az intézmény. Digitális felületeken (Facebook, honlap, Youtube) adnak majd a diákoknak beiskolázási tájékoztatást, a nyomtatott szórólapokat pedig eljuttatják az iskolákba. A Táncsics Mihály Gimnáziumban központi írásbelit kell majd tenni az emelt óraszámú képzésekre felvételizőknek.

Ide továbbra is jelentkezhetnek azok a tanulók, akik központi felvételit szeretnének írni. Egyelőre a normál menetrendre készülnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.