- hirdetés -

Jelentős beruházást tervez az önkormányzat, száz millió forintos kormányzati támogatásból fejlesztenék a piacot. A tervek között új pavilonok,a térburkolat cseréje és egy kamerarendszer telepítése is szerepelnek.

A Kormány pályázati lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára, amely a piacok infrastrukturális fejlesztésére irányul. A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése, a vidéken élők egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátásán, a helyi termelők piacra jutásának elősegítésén és a helyi alapanyagok felhasználásának támogatásán keresztül a helyi gazdaság fejlesztése.

Ebben a pályázatban vesz részt az orosházi önkormányzat is, erről döntöttek a képviselő-testület tagjai az október 22-ei ülésen is. A pályázati kérelmek benyújtására kevés idő áll rendelkezésre, első körben november első felében van erre lehetőség.

Az elkészített tervek szerint a régi árusító asztalokat vadonat újra cserélik, megújul a térburkolat, szelektív szigetet hoznak létre, a meglévő kerítés hibáit kijavítják és lefestik, közvilágítást fejlesztik, illetve egy kamerarendszert is telepítenek. A beruházásra legfeljebb száz millió forintot biztosít a kormány, míg a projekt tervezett összköltsége 111 millió forint. Ez azt jelenti, hogy a projekthez körülbelül tíz százalékos önerőre van szüksége a városnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.