- hirdetés -

A legfiatalabb versenyzői képviselték az Orosházi Birkózó Egyesületet a hétvégén Karcagon, a kelet-magyarországi régió diák I-es szabadfogású versenyén és gyermek gáláján. Nem is maradtak adósak a kiváló eredményekkel, összesen 12 éremmel zárták a megmérettetést.

A diák I-es mezőnyben Bódi Csaba és Posuch Petra lépett szőnyegre. Bódi Csaba a kötöttfogású versenyt követően szabadfogásban is mindenkit maga mögé utasított, a dobogó tetejére állhatott fel a 35 kilogrammosok mezőnyében. Posuch Petra sem maradt adós a jó eredménnyel, ő a válogatott edzőtáborban való szereplés előtt egy bronzéremmel zárt Karcagon.

– Gyermek korosztályú birkózóink nagyon várták már, hogy megmutathassák tudásukat. Az eredmények is azt mutatják, hogy a kis palántáink nagyon jó úton haladnak. Jó volt látni, hogy sok technikai fogást hajtottak végre és ennek köszönhetően nagyon sok szép eredmény született, igazi csapatként voltak jelen – írta beszámolójában az Orosházi Birkózó Egyesület.

Összesen 12 éremmel zárták a versenyt Karcagon (Fotó: egyesület)

Itt összesen 10 birkózó próbált szerencsét, akik mindannyian felállhattak a dobogó valamelyik fokára. Négyen közülük aranyérmet is szereztek, Hevesi János, Hangya Borisz, Vas-Szilágyi András és Szabó Dániel nem talált legyőzőre súlycsoportjában.

Részletes eredmények:
Diák I. korcsoport:

35 kg: Bódi Csaba I. hely
63 kg: Posuch Petra III. hely

Gyermek korcsoport:
32 kg: Pokornyi Kristóf II. hely
35 kg/1: Hevesi János I. hely
35 kg/2: Hangya Borisz I. hely
35 kg/3: Nagy Marcell II. hely
46 kg: Kozma Emma II. hely
46 kg: Vas-Szilágyi András I. hely
50 kg: Palotás Gergő II. hely
50 kg: Szabó Dániel I. hely
+50 kg: Almási Áron II. hely
+50 kg: Strainov Alex III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.