- hirdetés -

Nagy lehetőség előtt áll az Orosházi Birkózó Egyesület három fiatal sportolója. Debreczeni Tamás, Posuch Petra és Fekete Bence is korosztályos válogatott edzőtáborban bizonyíthat az őszi szünetben.

Debreczeni Tamás első válogatott szintű edzőtáborára készül a serdülő korosztályban. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzőjének a járványhelyzet ellenére viszonylag mozgalmasan alakult a 2020-as szezonja. A tavaszi szezon első két serdülő válogatóversenye viszont a nagyobb fogyasztás miatt még nem úgy sikerült ahogy tervezte.

Válogatott versenyen állhatott fel a dobogó tetejére Debreczeni Tamás,a jó teljesítmény válogatott meghívót ért (Fotó: egyesület)

– Volt olyan is, hogy 12 kilót adtam le, ami azért visszavetett. Szeptemberben már külön engedéllyel a kadet bajnokságon is kipróbálhattam magam, ott az ötödik helyet sikerült elérnem. A saját korosztályomban pedig a legutóbbi országos versenyen már a dobogó tetejére állhattam fel. Ennek köszönhetően utazhatok a szünetben Mátraházára, amit nagyon várok már, bízom benne, hogy az edzők láthatnak majd tőlem olyat, ami miatt visszahívnak – mesélte.

Hozzátette, ezúttal ugyan szabadfogásban versenyzett, de a kötöttfogás áll hozzá közelebb. Klubtársa, Posuch Petra viszont éppen az ellenkező utat járta be. Ő júliusban már vett részt válogatott szintű összetartáson, ami elmondása szerint felemásra sikerült. A karantén óta az elmúlt hétvégén első versenyét teljesítette, ahol kötöttfogásban, a fiúk mezőnyében indulva is megszerezte a harmadik helyet. Ezúttal a diák-serdülő korosztály táborába kapott meghívást.

Posuch Petra a nyári után az őszi szünetben is válogatott edzőtáborban bizonyíthat (Fotó: Horváth Bence)

– Ez ugyanúgy Bócsán lesz, mint nyáron. Akkor sajnos csak három napig tudtam ott lenni, mert közben lesérültem, de az edzők akkor azt mondták, meg voltak elégedve a munkámmal. Ez pluszmotivációt adott és bíztam benne, hogy ismét összejön a dolog, remélem a mostani jobban fog sikerülni. A céljaimat a következőképp fogalmaznám meg: rengeteg gyakorlás és még több edzés, előtte pedig szabadfogásban is egy szép eredményt elérni a hétvégi karcagi versenyen – tette hozzá.

Fekete Bence számára a korosztályváltás mellett súlycsoportváltást is hozott a 2020-as szezon. Jelenleg a 65 kilogrammos súlycsoportban birkózik, de nem tartja kizártnak, hogy jövőre már a 71-esek közt lép szőnyegre. Két országos versenyen vett részt idén, májusban ugyan nem állhatott dobogóra, a szeptemberi kadet magyar bajnokságon viszont már bronzérmesként végzett.

Fekete Bence számára a 2020-as év súlycsoportváltással is járt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Rám Tatán vár edzőtábor, ahol remélem sok mindent tanulhatok és bővíthetem az eddigi tapasztalataimat, amit jövőre a 71 kilogrammos mezőnyben is kamatoztatni tudok – árulta el Fekete Bence.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.