- hirdetés -

A járvány és a vele kapcsolatos intézkedések miatt március óta nem léphettek tatamira az Orosházi Judo Egyesület versenyzői.

Október első két hetében az edzéseik helyszíne sem volt megoldott, Tóth Béla vezetőedző tanítványai azonban nem hátrálnak és ha lehet versenyezni, akkor ott vannak.

2020. szeptember 20-i Atom Kupa volt március óta az első verseny aminek a tétje az volt, hogy a dobogósok indulhatnak el a korosztályos országos bajnokságon novemberben. Az orosházi Marton Gergő 38 kg-ban második helyezést szerzett.
– Sajnos a versenyek és az edzőtáborok elmaradása meglátszik a versenyzők mozgásán. Sokkal több rutinra, folyamatos verseny visszajelzésre lett volna szüksége Gergőnek is, az országos döntőig azonban rendszeres edzésekkel sokkal jobb formába tud lendülni – nyilatkozta edzője.

A három fős orosházi küldöttség kivételesen maszk nélkül (Fotó: OJSE)

Az októberi U 23-as Magyar Bajnokság volt az orosháziak számára a második verseny lehetőség. Patyi Ákos, bár még a juniorok közt is fiatal, elindult a győri viadalon. Sajnos rögtön az első számú válogatott versenyzővel került össze és helyezetlenül végzett. Az ő mozgásán is a versenyrutin hiánya látszott leginkább. A másik Tóth Béla tanítvány, Baksa Attila, a +100 kilóban viszont okozott meglepetéseket. A viszonylag rövid ideje, két éve dzsúdózó nehézsúlyú fiú, élete első versenyén a bronzért is csatában volt. Elért ötödik helye örömteli és tiszteletre méltó.

Lesz még idén verseny, ha nem is sok. Az orosházi klub vezetői remélik, hogy sikerül a Junior „B” Országos Bajnokságig javítani a sportolók formáján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.