- hirdetés -

A szerdai naptól új helyen, az Október 6. utcában tartja edzéseit az Orosházi Judo Sportegyesület. A sok évvel ezelőtt étteremként szolgáló, 180 négyzetméteres helyiség megtisztítása és felújítása nem volt kis feladat, de a facebookon közzétett felhívásra nagyon sok szülő és sportoló jelentkezett.

A költözés oka a vírushelyzet mellett az volt, hogy az orosházi judosok eredeti bázisa, a Mezgé átalakítás alatt van. Átmenetileg az Alföld Gyöngye Hotel konferenciateremben tartották az sportfoglalkozásokat, egészen addig, míg el nem jött a teljes zárlat ideje. Most azonban az új helyükön végre önállóak és mindenkitől függetlenek lehetnek.

Tóth Béla judo edző (Fotó: Horváth Bence)

– A termet a Pannon Fine Food vállalattól Kutni József ügyvezető úrnak köszönhetően kaptuk meg, ő bocsátotta rendelkezésünkre ezt a pazar helyet, ahol szabadon tarthatjuk az edzéseinket – mesélte Tóth Béla edző. – Volt vele munka bőven, időbe tellett, míg alkalmassá tettük a sportolásra, de most már szinte teljesen készen áll. Rengeteg segítő szándékú önkéntes jelentkezett a facebook oldalunkon közzétett felhívásra, jöttek a szülők, a sportolóink, hogy együtt gyorsabban végezzünk, és minél hamarabb birtokba vehessük a termet.

A gyerekek lelkesen jöttek szőnyeget pakolni (Fotó: Horváth Bence)

A több mint 10 éve nem használt teremben rengeteg volt a takarítani való, többször át kellett sikálni a helyiségeket, és egy vizesblokkot is ki kellett alakítani. A szülők és az egyesület tagjai ott segítettek, ahol tudtak. Volt, aki glettelt vagy festett, más takarított, megint más bútorokat pakolt.

– A jelenlegi termünk nagyobb alapterületű, mint a korábbi, így több csoportban tudnak majd gyakorolni a gyerekek. Egy kis kondiparkot is kialakítunk a hatalmas öltöző egyik sarkában, van súlyzókészletünk, vannak erősítő berendezéseink is, ezeket itt helyezzük majd el. Sőt, a várakozó szülők számára is készült egy kellemes kis helyiség, ahol kényelmesen helyet tudnak foglalni addig, míg gyermekeik elkészülnek. Mindannyian nagyon várjuk már, hogy folytatódjanak az edzések. A tervek szerint szerda délután már el is indul az első – tette hozzá Tóth Béla.

Készül a vizesblokk (Fotó: Horváth Bence)

Patyi Ákos 13 éve judozik. Azt mondja, november óta nem nagyon volt lehetősége edzeni, így most nagyon boldog, hogy itt lehet. Társaival együtt ő is sokat dolgozott a termen, mely ottjártunkkor a festés kivételével szinte már teljesen készen állt a gyerekek fogadására.

A gyerekek fel is avatták a termet (Fotó: Horváth Bence)

Tóth Bélát az idei versenyekről is kérdeztük.

– Reálisan nézve az év második felére készülhetünk. Ebben a hónapban lesz a Junior Országos Bajnokság és a Magyar Kupa is, de felelőtlenség lenne elindulni rajtuk. Nem vagyunk felkészülve, így nem merem nevezni a gyerekeket. De itt áll előttünk az egész nyár, úgyhogy ősszel már biztosan fogunk indulni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.