- hirdetés -

Október 12-én ismét Orosházára látogatott a Dumaszínház egyik humoristája. A nevetést és az önfeledt szórakozást ezúttal Kovács András Péter szállította a nézőknek Apróbetűs részek című estjével a Petőfi Művelődési Központban.

– Számomra már gyermekkorban kialakult ez a dolog, az egész úgy kezdődött, hogy én voltam mindig a vicces fiú az osztályban vagy a viccmesélő a családi ebédeken, viszont a későbbiekben is megmaradt bennem ez az exhibicionizmus. A gimnáziumban például színjátszókörbe jártam, tehát fontos volt az, hogy az emberek elé kiálljak és ott valamit átadjak nekik – mesélt a kezdeti évekről Kovács András Péter, vagy ahogy sokan ismerik KAP.

Épp kapóra is jött neki, amikor egy kisebb budapesti színház egy kabaréműhelyt verbuvált. Amikor ez megszűnt, az ő telefonszámát is megadták a Dumaszínház szervezőjének Litkai Gergelynek. Elmondása szerint kezdetben ez a tevékenysége egy jó kis hétvégi hobbiként indult a munkája mellett, egy-két éven belül viszont a megélhetésévé vált. A Petőfi Művelődési Központban előadott, Apróbetűs részek című műsorában ezúttal egyik kedvenc témáját járta körbe.

Szabó Balázs Máté adta a felvezető műsort a nézőknek (Fotó: Horváth Bence)

– A férfiakat és a nőket, illetve a kettejük kapcsolatát. Olyan apró betűknek járunk utána, amiket az ember a szerződéskötéskor még nem olvasott el, mikor belement egy kapcsolatba, viszont ezek nem sokkal később derülnek ki menet közben, mind a férfiak, mind a nők szemszögéből. Ezeket így egy közös feszültségoldásként, terápiaként stand-upban beszélhetjük ki a nézőkkel. Az est egyébként januárban lett bemutatva, először márciusig dübörgött és most ősszel indítottuk újra – ismertette a részleteket.

A fellépések, előadások mellett Kovács András Péter közcélú vagy jótékonysági kampányokban is nagyon szívesen szerepel. Tavaly például Janklovics Péterrel az Aegon A kocsiban a telőd nem a haverod című videós sorozatában a vezetés közbeni telefonnyomkodás veszélyeit járták körbe sajátos stílusban. Ez olyan jól sikerült, hogy egy világversenyen is aranyérmet szereztek vele. Elmondta, hamarosan folytatják ezt a kezdeményezést, ami már a gyaloglás közbeni telefonozás veszélyeire hívja majd fel a figyelmet.

Orosházán sem először lépett fel, de mint mondta mindig szívesen tér vissza a városba, mintha csak hazajárna a színházterembe. Ezt a közönség is hasonlóan gondolta, az előadás közben így nem is maradt el a taps és az elismerés. Kovács András Péter mellett a Dumaszínház társulatából Szabó Balázs Máté is szerzett vidám perceket a nézőknek, ő a felvezető műsort adta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.