- hirdetés -

Ismét Orosházára látogatott a Dumaszínház egyik humoristája, a humort és az önfeledt szórakozást kedvelők ezúttal Kőhalmi Zoltán Történjen bármi címet viselő előadására válthattak jegyet. A két időpontban is előadott műsorra teljesen megtelt a Petőfi Művelődési Központ színházterme.

– Mondhatni, hogy gyerekkorom óta készültem humoristának, de ezt igazából sosem hangoztattam, elvégre elég bután hangzik, egy gyerek szájából, hogy mégpedig ő humorista lesz. Én inkább a titokban-lélekben készülő voltam. Sokat dolgoztam háttéremberként, írtam szövegeket másoknak, aztán egyszer csak a színpadon találtam magam – idézte fel a kezdeteket Kőhalmi Zoltán.

A Karinthy-gyűrűs humorista a lámpalázas fellépők közé tartozott. Amikor 2004-be először lépett fel közönség előtt, még alig lehetett hozzászólni. Kezdetben csak egy fellépést szeretett volna végigcsinálni, azóta viszont már 16 évet töltött el a színpadon. Kollégáját, Litkai Gergelyt kereste fel először a Godó Kávézó, hogy szeretnének összeállítani egy humoros műsort.

Pályája elején még a lámpalázas előadók közé tartozott Kőhalmi Zoltán (Fotó: Palcsek István)

– Először csak nézőként jártam el, azután gondoltam, hogy én is kipróbálom. Akkor még persze nagyon kialakulatlan volt az egész koncepció, aztán valahogy a nézőkkel együtt nőttünk bele, az elején pont az esetlensége volt a bája az egésznek. Akkor várták már el, hogy komolyabb és profibb legyen, amikor saját tv-műsort kaptunk. Szerencsére a fellépések előtt ma már inkább csak koncentrációt érzek pánik helyett – mesélte.

Mint mondta, új ötletek mindig jönnek a humoristák életében, ha mégsem, akkor előcsalogatják őket, ezzel felidézve példaképe, John Cleese hitvallását. Általában két évig lép fel műsoraival, önálló estjeivel, de mivel igyekszik mindig odafigyelni a közönség reakcióira, előfordulhat, hogy a műsor felépítésén változtat két fellépés között.

Jelenlegi, Történjen bármi című előadásával október óta járja az országot (Fotó: Palcsek István)

– A jelenlegi, Történjen bármi nevű előadással október óta járom az országot, tehát a magzatburkot még éppen csak letöröltem róla és járni tanítom. Alapvetően a történetmesélésről szól, de számomra is mindig érdekes, hogyan alakul át. Nemrég szülővárosomban, Szentesen jártam, ami mindig nagyobb kaland egy kicsivel a többi helyszínnel, hiszen ritkán fordulnak meg gyerekkorom figurái az öltözőben – tette hozzá.

Elmondta, Orosházáról nincsenek ilyen jellegű gyerekkori élményei, de gyakran megfordult már a városban és a jövőben is szívesen visszatér.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.