- hirdetés -

Kovács András Péter a Dumaszínház egyik legrégebbi tagjának számít, akinek a mai napig számos emlékezetes fellépés vagy önálló est fűződik a nevéhez. Orosházán is számtalanszor megfordult már, január 30-án pedig egy dupla előadással készült, hiszen mindkét meghirdetett időpont telt házzal zajlott le a Petőfi Művelődési Központban. 

A Karinthy-gyűrűs humoristával a két előadás között beszélgettünk. A KAP művésznéven is ismert Kovács András Péter 2020-ban az Apróbetűs részek című estjével lépett fel, azóta volt egy Anyósülés című műsora, míg a mostani előadás a Nahát! nevet kapta. Elsőként azonban még nem ő, hanem Fehér Boldizsár lépett a színpadra és alapozta meg az est hangulatát. 

– A következő estem egyébként várhatóan az Idővel munkacímet viseli majd. Tavaly emellett elkezdtem egy podcast műsort is vezetni, tehát folyamatosan bővülök és formálódok én is és a kis teendőim is. Egy sorozatot azonban már lezártunk, még Janklovics Péterrel közösen sokáig bújtunk egy videósorozat keretében Endi és Palibá, azaz két botcsinálta úszómester, felszolgáló, majd taxisofőr bőrébe. 

Gondolkoztunk egy építkezős részen is, az viszont már nem valósult meg, az elmúlt időszakban pedig ezek a kis 30-60 másodperces formátumok nagyon elterjedtek az Instagramon vagy a TikTokon Reels-videókként. Így amivel még annak idején a Comedy Central csatornán egyedinek számítottunk, azzal mostanában már nehezebb lenne kitűnni, ezért ezt most elengedtük. De ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének bőven elfoglaltságaim – mesélte. 

Elmondta azt is, hogy Orosházán már nem először és biztos hogy nem utoljára lépett fel, hiszen nagyon szeret újra visszatérni a Petőfi Művelődési Központ színpadára. És bár az előadásának egy visszatérő humorforrása az volt, hogy még a sokadszor bejárt helyszíneken is képes úgy eltévedni, hogy mondjuk kazánháznál találjanak rá, gyorsan leszögezte, hogy Orosháza esetében szó sincs ilyesmiről. A közönség, mint ahogy eddig mindig, most is nagy szeretettel fogadta, a gyakori tapsvihar miatt többször is kénytelen volt pár másodperc szünetet tartani az előadásban. 

A két előadás között elmesélte azt is, hogyan szokta felépíteni ezeket a fellépéseket.
– Az én önálló estjeimet az különbözteti meg a legtöbbtől, hogy van egy gondolati váza, egy mondanivalója, egy íve és vannak benne ugye visszatérő elemek is. Miután összegyűlt a megfelelő mennyiségű vicc egy kupacba, utána látok hozzá ahhoz, hogy ezeket úgy szerkesszem össze, hogy minden felsorolt elem illeszkedjem egymáshoz, a kerek egészhez. Ez jelenti a nagyobb munkát – árulta el.

Hozzátette, hogy számára általában az év eleji, január-február-március hónapok számítanak a legzsúfoltabb időszaknak, míg a nyár inkább csendesebb. Ez a saját döntése volt, mert tavaly tavasszal volt egy olyan időszak, amikor annyira zsúfoltnak számítottak a mindennapjai, hogy kénytelen volt húzni egy határt a fellépések számával kapcsolatban. Ezt azóta sem lépte át egyik hónapban sem, így pedig eltűntek ezek a szezonális egyenlőtlenségek. Szeptembertől júniusig így is folyamatosan járja az országot, míg június közepétől augusztus végéig a pihenésé és természetesen az új estek megírásáé a főszerep.

Történetei pedig ezúttal is nagy sikert arattak, hiszen mindkét előadás során csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ színházterme.

Kiemelt képünk archív fotó (Készítette: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.