- hirdetés -

A hét végén országos serdülő birkózóversenyt rendeztek Miskolcon. Szombaton, a lányok és a kötöttfogású fiúk versenyén az Orosházi Spartacus négy versenyzővel képviseltette magát.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Szent György Sportcsarnoka adott otthont a versenynek, melynek első napján 111 fiatal lépett szőnyegre, köztük a Spartacus három leány és egy fiú versenyzője.

Páli Mirella az 58 kilós súlycsoportban bronzérmet szerzett, míg Szabó Zsóka az előkelő negyedik helyet vívta ki magának. Mint Páli Sándor edző elmondta, ez utóbbi nagyon biztató a jövőre nézve.

Páli Mirella és a leány csapat egyaránt a harmadik helyen végzett (Fotó: OSBK)

– Páli Mirella és a dobogó első két fokán helyet foglaló versenyzők valamennyien utolsó éves serdülők, akik jövőre már a kadet korosztályban versenyeznek, így Zsóka negyedik helye, új súlycsoportjában igen értékes a jövő évi serdülő versenyeket tekintve – mondta el az edző.

Balázs Renáta a +66 kilósok közt indult és ötödik helyen zárt. Rajta egyértelműen látszott a verseny hiány. Jó birkózás mellett elkövetett két egyéni hibát, ami miatt le kellett mondania a jobb helyek valamelyikéről.

A nemrégiben a Spartacusba igazolt, 55 kilóban induló Schmél Zoltán igazából főként szabadfogású versenyző, de most a kötöttben mérette meg magát. Renátához hasonlóan tőle is akciódús, jó birkózást láthattunk, sajnos a két egyéni hiba is előjött így ő sem lett érmes.

A lányok csapatversenyében az OSBK a harmadik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.