- hirdetés -

Kiskunhalason rendezték meg a hét végén a Kelet-Magyarország Régió Területi U13 Kötöttfogású Bajnokságot és Gyermek Gálát. A versenyen mindkét orosházi klub képviseltette magát és szép eredményeket ért el.

Mint megtudtuk, a kiskunhalasi regionális verseny nem kvalifikációs viadal az U13-as országos bajnokságra, ott az egyesületek döntése alapján indulhatnak versenyzők. A szövetség ezt a fajta versenyt azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar bajnokságra készülő fiatalok felmérhessék, hol tartanak a felkészülésben, felismerhessék hiányosságaikat, erényeiket, részben feltérképezhessék a versenytársakat, illetve, hogy a korosztály birkózói minél több rangos megmérettetésen szerezhessenek versenyrutint.

Bár jobbára szabadfogást birkóznak, kötöttben is jól szerepeltek az OSBK fiataljai (Fotó: OSBK)

A hétvégi viadalon az U13-as korosztályban az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) három, míg az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) öt versenyzővel képviseltette magát. Voltak súlycsoportok a versenyen, amelyekben 12-13 induló is volt, de olyan is akadt, ahol csak ketten-hárman mérlegeltek.

A Spartacus fiataljai közül a 35 kilóban Czeczon Zsolt nem jutott a legjobb nyolc közé. Az 58 kilós Fahur Zsombor II. helyen végzett, míg a 85 kilóban Gémes Krisztián megnyerte súlycsoportját. Páli Sándor vezetőedző elégedett volt „fiaival”: – Mi leginkább szabadfogást birkózunk, edzéseken csak ritkán foglalkozunk a kötöttel. Ehhez képest a fiúk jól megállták a helyüket.

Egy arany, két ezüst és egy bronz az OBE U13-asainak mérlege (Fotó: OBE)

Az OBE versenyzői közül hárman indultak az 50 kilósok versenyében. Közülük Hangya Borisz volt a legjobb, aki megnyerte súlycsoportját. Nagy Marcell bronzérmet szerzett, míg Hevesi Jánosnak nem sikerült az öt közé jutás. Az OBE fiataljai ezen kívül szereztek még két ezüstöt a 63 kilós Vas-Szilágyi András és a +85 kilóban versenyző Almási Áron révén.

Ugyan ezen a versenyen rendeztek U10-es gyermekgálát is. Itt az OBE két bronzérmet szerzett, Zsjak Péter és Bihari Máté révén, míg az OSBK Rostás Marcell és Darabont Lehel révén két ezüstöt valamint Molnár Péternek köszönhetően egy bronzot szereztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.