- hirdetés -

Nem mindennapi ébresztőben volt része az orosháziaknak szombat reggel. Az orosházi fúvósok egy platós kocsi hátuljára pattantak és magyar indulókat játszva járták a várost.

Az Orosházi Fúvószenekar életének bő 90 évében a nyarak mindig különlegesek voltak. A 2020-as nyár viszont egyáltalán nem úgy alakult, ahogyan eltervezték, hiszen fesztiválok és a turnék is elmaradtak. Egy dologból viszont nem engedtek: a nyarat fúvós módjára le kell zárni!

– Ebben az évben az orosháziak sajnos nem kaptak sokat belőlünk, ezért úgy gondoltuk, hogy mutatunk magunkból valamit és egy picit hangoskodtunk a városban – mondta mosolyogva az OFZE karmestere, Debreczeni Márk.

A művelődési központtól indult a menet, majd amikor a belvárosi katolikus templom harangja elütötte a nyocat, rá is kezdtek a fúvósok. Ébresztőnek magyar indulókat játszottak, így járták körbe a várost.

Mint egykori tűzoltózenekar egyértelmű volt, hogy először a tűzoltó laktanyát veszik célba, majd ellátogattak egykori karmesterükhöz K. Tóth Lászlóhoz is. A zenélő autó bármerre járt felhívta magára a figyelmet, szemmel láthatóan elnyerte mindenki tetszését a nem mindennapi koncert. Erre bizonyíték, hogy a piacon vásárlók hangos tapssal köszönték meg a produkciót.

– Bár ilyen zenés ébresztő már legalább három éve nem volt, de szeretnénk megtartani ezt a hagyományt és jövőre megismételni – tette hozzá Debreczeni Márk.

Kiemelt kép: OFZE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.