- hirdetés -

„Mutasd meg, mire vagy képes!” – olvasható a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes ifjúsági akció holnapján. Mert adni és másokért tenni még mindig jó! Ezt bizonyítják be ismét az evangélikus iskola diákjai.

A Székács evangélikus iskola ebben az évben is kapcsolódott a 72 óra kompromisszumok nélkül országos, önzetlen segítségnyújtásról szóló rendezvénysorozathoz. Az szervezők azt mondják, a járványhelyzet miatt idén nem tudnak annyi külsős helyszínen segíteni, mint amennyin szeretnének, de így is megmozdul szinte az egész iskola.

A gyerekek keveredésének elkerülése érdekében más-más helyszíneken önkénteskednek a különböző osztályok. Vannak, akik szemet szednek Gyopároson, mások segítenek kívül-belül széppé és tisztává varázsolni a Diáktanyát és a Rinka Mancs kutyamenhelyt, valamint a Máltai játszóteret. Megint mások rendezik a hadisírok környezetét, a katolikus plébániát, az evangélikus templomot, az óvoda és az iskola körüli területet. Voltak, akik kutyaeledelt ajándékoztak a Szikhátnak és Rinka Mancs menhelynek, a gimnázium nyolc osztálya a hála jeleként az Orosházi Kórház betegápolási osztályain dolgozóknak vitt gyümölcskosarakat, a felső és az alsó évfolyamosok az evangélikus egyház szeretetszolgálatában lévő rászorultaknak gyűjtöttek gyümölcsöt és tartós élelmiszert.

– A Székács Evangélikus Iskola kicsi és nagy diákjai évek óta tudják, érzik és élik azt, ami a 72 óra kompromisszum nélkül mottója: „Több vagy, ha adsz.” Ezekben a napokban ez az érzés felerősödik, intenzívebbé válik, de az a törekvésünk – mert küldetésünknek tekintjük -, hogy egyre inkább áthassa a diákjaink és pedagógusaink mindennapi gondolkodását, világlátását is – mondta el Nagy Róbert, az intézmény igazgatója.

A háromnapos rendezvényt vasárnap egy hálaadó istentisztelet zárja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.