- hirdetés -

A Békés Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége negyedik alkalommal, immár hagyományként, ez évben is megrendezte az Idősek Napi ünnepséggel egybekötött Kolbászolimpiát, amelyet a Csaba Park szabadidő központban rendeztek meg.

A múlt hét végi rendezvényen mintegy háromszázhetvenen vettek részt és tizennyolc kolbászgyúró csapat mérte össze tudását.

A csapatok fél tízkor kezdték meg a gyúrást, miután a szervezők kiosztották az alapanyagot. Két óra szakszerű és kemény munka után adták le az elkészült kolbász remekeket a zsűrinek, amely ezúttal is értékelte a munkafolyamatok szakszerűsége mellett a higiéniai szabályok betartását és a díszasztal küllemét, tartalmát is.

A határőr nyugdíjasok ismét jól szerepeltek (Fotó: Ludvig József)

A délben kezdődött hivatalos megnyitón Szrenka Pálné a Nyugdíjas Szövetség Elnök asszonyának beszéde után Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője és Zalai Mihály a Megyei Közgyűlés Elnöke mondott ünnepi köszöntőt.

Az ünnepi beszédeket követően kitüntetések átadására is sor került. Az Orosházi nyugdíjasok közül hárman részesültek elismerésben. A nyugdíjasokért, a klubok eredményes működése érdekében végzett évtizedes munkájukért, Gyulai Józsefné, Kasza Béláné és Huszárik István vehetett át elismerő oklevelet.

Ezt követte a kultúrműsor, melynek keretében ének és tánckarok léptek fel, és az állandó zenészük Petneházi Géza szolgáltatta a mulatós zenét a finom ebédhez.

Az orosházi csapatok közül zsűri megítélése alapján ez évben a Határőr Nyugdíjas Egyesület 1. csapata volt a legeredményesebb. A kolbászgyúró verseny harmadik helyezéséért járó díjat vehették át.

A jól szervezett rendezvényen egy rendkívül jó hangulatú vidám napot tölthettek el a nyugdíjasok, méltó módon ünnepelve meg az Idősek Napját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.