- hirdetés -

Tavaly írtunk arról, hogy fennállása 20. évfordulóját ünnepelte a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület, akik ennyi idő után is egy összetartó csapatot alkotnak. Ezúttal az idősek napját ünnepelték meg.

– Régen voltunk már együtt, hiszen az elmúlt hetekben nekünk is úgymond egy nyári szünetünk volt, de most már elkezdtük összehozni a heti közös alkalmakat, a mai ünnepségre pedig szerencsére még a megszokott létszámhoz képest is többen jöttek el. Beszélgetések, néha egy kis közös játék jellemzi a foglalkozásokat, most pedig egy ünnepi ebéddel készültünk. Persze szeretnénk majd a jövőben elmenni egy közös kirándulásra is, mint ahogy a többi ünnepi alkalmat vagy évfordulót is együtt tölteni – ismertette a részleteket és terveiket Lázár Pálné, a klub vezetője.

Az egyesület tagjait elsőként a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntötte. Kiemelte, hogy ez az egyesület lehetőséget ad a tagjainak arra, hogy találkozzanak egymással, beszélgessenek, megosszák a gondolataikat, segítséget kérjenek vagy épp segítséget ajánljanak fel. Megköszönte nekik, hogy fenntartják ezt az egyesületet, fogják egymás kezét és segítik egymást, valamint az egyházközösségnek és az önkormányzatnak, akik ehhez megadják a segítséget.

Ezt követően a város polgármestere, Dávid Zoltán is kifejezte háláját az egyesület tagjainak.
– Önök nem keveset tettek le az asztalra, Orosházán mindannyian sokat köszönhetünk maguknak és az evangélikus egyházközségnek. Jó és stabil értékeket építettek fel – hangsúlyozta.

Az ebéd mellett a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület tagjai azt is megbeszélték, hogy a következő héten Szentetornyán, az evangélikus templomnál találkoznak, hogy a gyülekezeti ház évfordulóját is megünnepeljék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.