- hirdetés -

A városalapítás, ezúttal augusztus huszadikán tartott emlékünnepségén Mokry Sámuel díjjal tüntették ki az Orosháza mezőgazdaságáért sokat tevők legjobbjait. A kitüntetést átvehette Csizmadia Lajosné vállalkozó, pékség tulajdonos.

Gazdálkodás iránti szeretete nagyszüleitől, szüleitől ered. Csizmadia Lajossal kötött házasságából 3 fia született.

Kezdetben gyümölcstermesztéssel, baromfineveléssel foglalkoztak. Férjével a rendszerváltás után elsők között alapították a ma is működő kft-t, pékséget építettek. Férje és egyik fia elvesztése után a munkába menekült, sokat segít másokon is.

A városban a jó kenyér mellett a kulcsos kalácsot, vágott cipót, az orosházi banánt immár 3 évtizede a Csizmadia pékséghez kötjük első sorban, ezek a termékek a helyi értéktárba is bekerültek.

El is érzékenyült a szép ünnepségen (Fotó: Horváth Bence)

Csizmadia Lajosné egyik zászlóvivője volt az orosházi kenyérünnepnek. Még falat is bontottak a pékségében ahhoz, hogy a Guinness-rekord kenyeret meg lehessen sütni 2008-ban és 2011-ben is.

– Az egyik sofőrünk hozott egy elázott levelet, melyet először rossz címre vittek, abból tudtam meg, hogy kitüntetnek. Nagyon meglepődtem, de nagyon örültem is. Még egy kicsit el is érzékenyültem, hisz soha nem gondoltam, hogy egyszer így elismernek majd. A barátaim, a rokonok is megkönnyezték, amikor a templomi ünnepségen átvehettem a Mokry-díjat. Nem tudom kinek jutottam eszébe, de köszönöm szépen – mondja a kitüntetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.