- hirdetés -

A településalapítás évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségen Orosháza Közszolgálatáért díjat vehetett át Bogdánné Kiss Tünde könyvtáros.

Bogdánné Kiss Tünde 1982-től 2021. decemberi nyugdíjba vonulásáig volt könyvtáros az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Könyvtáros diplomáját 2000-ben szerezte meg, folyamatosan képezte magát, számos továbbképzést végzett el sikeresen az elmúlt években is. Tünde a kezdetektől az olvasószolgálatban és a tájékoztatásban látott el különböző feladatokat, munkája rendkívül sokrétű volt. A könyvtár igazgatóhelyetteseként is dolgozott. Mindezek mellett ő volt a könyvtár gazdasági szakembere: elvégezte a pénzügyi adminisztrációval járó feladatokat is. Több sikeres könyvtári pályázatban is jelentős szerepet vállalt. Bogdánné Kiss Tünde 2021-ben nyugdíjba vonult. Az eltelt negyven év alatt folyamatosan változott a könyvtáros munkája, de ő mindig képes volt a megújulásra. Munkájában pontos volt, lelkiismeretes, megbízható, emberi jellemvonásait tekintve barátságos, segítőkész. Munkatársai szerint nehezen pótolható, kiváló szakember.  

Bogdánné Kiss Tünde a pandémia idején a kihelyezett könyvtárponton (Fotó: OrosCafé)

A könyvtárban a kollégák nem árulták el neki, hogy felterjesztették a kitüntetésre, az önkormányzattól érkezett levélből tudta meg.

– Rendkívül meglepődtem, hisz nem számítottam rá, hogy nyugdíjasként ilyen elismerésben lehet részem. A meglepődést aztán az öröm és a büszkeség váltotta fel. Rendkívül jó érzés, hogy a kollégáimon, a családomon kívül városi szinten is elismerik a munkámat. Nagyszerű és megtisztelő volt a szép városalapítási ünnepségen ott ülni a kitüntetettek közt. Azt gondolom, hogy fantasztikus lezárása volt a pályafutásomnak, átvenni az elismerést a polgármestertől – mondja a kitüntetett.

Tünde mostanság nyugdíjasként tölti napjait. Mint elmondta, remekül érzi magát, mert vannak azok a feladatok, melyeket háziasszonyként el kell látnia, de mellette azt teheti, amihez kedve van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.