- hirdetés -

Díjugrató Regionális elődöntőt és döntőt rendeztek a múlt hét végén Domaszéken, három megye lovasainak részvételével. Békés megye csapatában négy orosházi lovas vitézkedett.

A régiós döntőn egyéniben és csapatban is vetélkedtek a lovasok. Egyéniben négy kategóriában szálltak nyeregbe és avattak bajnokot. Kezdő, amatőr, ifi és felnőtt. Az orosháziak közül ketten, Fazekas Alexa Éva és Villás Lili kezdőlovas kategóriában, Jován Richárd és Szöllősi Zoltán pedig a felnőttek közt vállalta a megmérettetést.

Novák András tanítványa, Fazekas Alexa Éva egyéniben ezüstöt szerzett (zsina-photo)

Novák András edző legnagyobb megelégedésére, a kezdők egyéni versenyében, Cordoba nyergében ezüstérmet szerzett Fazekas Alexa Éva. Ugyanebben a kategóriában a Maját lovagló Villás Lili hetedik lett. Szintén régiós bajnoki ezüsttel zárta az egyénit Jován Richárd.

Az egyéni küzdelmek után következett a csapatverseny, melyben Békés megyét három csapat képviselte. A szabályok szerint a csapatokban mind a négy kategóriából egy-egy versenyzőnek szerepelnie kell. A Békés megyei lovasok nagyszerűen helyt álltak a csapatversenyben. A régió tizenegy csapatából négy került hibátlan pályával a döntőbe. Két-két Csongrád és Békés megyei gárda vehetett részt az összevetésen.

A régiós bajnok csapat (zsina-photo)

A két orosházit is soraiban tudó, Jován Richárd, Villás Lili, Lipták Réka, Plavecz Szabrina összetételű békési csapat régiós bajnoki címet vívott ki, az ugyancsak két orosházi lovassal felálló, Szöllősi Zoltán, Fazekas Alexa Éva, Popka Vanda, Bán Nikolett alkotta négyes pedig negyedik helyet szerzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.