- hirdetés -

Szalagavatójukra készülnek a Székács József evangélikus iskola 12. évfolyamos tanulói. Az intézményvezetés és a diákok pozitívan néznek a jövő felé, 2021. január 30-ára tervezik a nagy eseményt. A táncpróbák a modernizált díszteremben zajlanak.

A végzős fiúk és lányok párba rendeződve gyakoroltak a nagy eseményre. Az Antali Zoltán táncpedagógus által tartott óra a megújult díszteremben zajlott. A nyáron ugyanis kívül-belül modernizálódott és szépült is az épület.

– A nyári hónapok folyamán lecseréltettük az iskola főépületének tetőhéjazatát. Erre azért volt szükség, mert korábban rendszeresen, több helyen is beáztunk. Emellett egy szellőztetőrendszer kiépítésével megoldódott a folyamatos friss levegő biztosítása a harmadik emeleten. Megtörtént a tetőtéri bukóablakok cseréje is, melyek UV szűrős árnyékolókat kaptak. Izgultunk nagyon, hogy egy ilyen volumenű projekt bele fog-e férni egy nyárba. De igen, sikerült. Ehhez azonban kellett a feszített munkatempó és egy szakmailag nagyon jó kivitelezőcsapat. A Kovács Kft., az OROS-TERV Kft., a Nemes-Tető Kft. és Szőke Mihály projektmenedzser remek munkát végzett – emelte ki Nagy Róbert igazgató.

Terveznek és remélnek a végzős diákok

Mindezek megvalósítására a Magyarországi Evangélikus Egyház beruházási pályázatán 80 millió forintot nyert az intézmény, ezt mintegy 50 millió önerővel egészítette ki az iskola. Az igazgató hangsúlyozta, bár sok a bizonytalanság, mégis reménykednek abban, hogy január végén megtarthatják a végzősök szalagavató ünnepségét a díszteremben. Ha lesz erre lehetőség, akkor élesben, nagy létszámú nézőközönség mellett is tudják majd tesztelni az új szellőztetőrendszer hatékonyságát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.