- hirdetés -

Négy és fél millió forintból kap friss borítást a sportpálya a Máltai Játszótéren. Ha az időjárás engedi, néhány nap, és az új rekortánon játszhatnak a gyerekek.

– Tíz éve már, hogy a Máltai Játszótér jelen van az orosháziak életében – kezdte Dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiójának regionális ügyvezetője. – A helyi és környékbeli gyerekek nagyon szeretik ezt a játszóteret, az iskolások kifejezetten kedvelik a sportpályánkat, melyet délutánonként gyakran használnak. A pályának rekortán, azaz puha gumi borítása van, ami nagyon praktikus, hiszen felfogja az eséseket, így megvédi a gyereket a komolyabb sérülésektől. Ez a borítás viszont a tíz év alatt igencsak elhasználódott, hiszen a mindennapos játék mellett az orosházi munkatársaink rendszeresen szerveznek ide focikupákat is. Úgy gondoltuk tehát, hogy a sportpályát nagyobb biztonsággal tudják majd használni a fiatalok, ha az új borítást kap – emelte ki.

Régi borítás le, és jöhet az új (Fotó: Horváth Bence)

A négy és fél millió forintos beruházás máltai belső pályázatból, valamint a régió saját költségvetéséből valósul meg. Az elmúlt napok esős időjárása miatt a munka áll, viszont a regionális ügyvezető hangsúlyozta, a kivitelezővel folyamatos a kapcsolattartás, és mihelyst két száraz nap követi egymást, a pálya borítása folytatódni fog. Megfelelő körülmények között szűk egy hét alatt befejezik a munkát, és a gyerekek az új rekortánpályán sportolhatnak tovább.

Dr. Rigó Orsolya hozzátette, az elmúlt három évben pályázatokból és önerőből több mint 50%-kal növelték a gyerekeknek és ifjúságnak szóló programjaikat. A beruházások és felújítások mellett ezek is legalább akkorra fontossággal bírnak, így ezek körét is tovább kívánják bővíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.