- hirdetés -

A koronavírus-járvány nem kímélte a turizmust, ahogy az ország fürdői, úgy Gyopárosfürdő is nehézségekkel nézett szembe a nyári szezon alatt. Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, nem olyan szezont zártak, mint, amit a járvány kitörése előtt elterveztek.

Teljesen átalakult az idei nyári turistaszezon, Gyopárosfürdőn is az év elején megjósolt szezon egy új arcát mutatta. A zárva tartás, a rendezvények hiánya érezhető volt a bevételen.

– A nyári főszezon két hónapja nem tudta pótolni azt a bevételkiesést, amely a veszélyhelyzet idején, a március 16-a és június 23-a közötti zárva tartás okozott. Nem tudtuk megtartani a nagy rendezvényünket, a Nadi tábort. Az elmúlt években a rendezvény miatt több mint ezer vendég érkezett hozzánk egy hétre, ami közel 8 millió forintos árbevétel növekedést jelentett a fürdőnek – nyilatkozta Benkő Ferenc. A vezérigazgató hozzátette, az idei nyár időjárása is beleszólt a szezonba.
– Sok csapadék hullott, ez pedig befolyásolta a fürdő látogatói létszámát. Azt azonban el tudom mondani, hogy amikor jó idő volt, akkor rekordokat döntöttünk. Három hétvégén is jóval az átlag fölött alakult a látogatói létszám, egyszerre akár 5 ezer ember is megfordult a fürdőben – emelte ki a vezérigazgató.

Hozzátette, augusztusban 10 százalékkal haladta meg a fürdő bevétele az elmúlt év azonos időszakának bevételét. Ezt a belföldi turizmus élénkülésével magyarázta Benkő Ferenc. Hozzátette, a statisztikák szerint a tavalyihoz képest idén 8 százalékkal több orosházi vette igénybe a fürdő szolgáltatásait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.