- hirdetés -

Huszadik alkalommal rendezte meg repülős napját az Orosházi Modellező Klub. Idén a járvány miatt csak zárt körben versenyeztek, a hangulat viszont ugyanolyan volt, mint eddig.

Az ország több pontjáról érkeztek modellezők az orosházi repülőtérre, ahol megreptették különlegesebbnél különlegesebb gépeiket. A járvány miatt idén meg sem hirdette az Orosházi Modellező Klub a minden évben megrendezett modellező napját, amely 2020-tól Nóbik Gyula, a klub előző elnökének nevét viseli.

A levegőt több millió forint értékű modellek szelték. Csizmadia Pétertől, az Orosházi Modellező Klub elnökétől megtudtuk, pár tízezer forinttól egészen komoly milliókig is terjedhet egy-egy ilyen modell ára. Az, hogy ez a hobbi mennyire számít drágának, a modellező pénztárcájától függ.

Több mint harminc modell mutatkozott be a repülőtéren, melyek nagy része létező repülőgép másolata. Robbanómotoros és sugárhajtású gépek egyaránt hasítottak a levegőben, egymás után jöttek a trükkök, csavarok.

Az összejövetel igazán baráti hangulatban telt, sokan sátrat vertek, közös főzés és iszogatás mellett töltötték az időt szeptember 2-a és 6-a között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.