- hirdetés -

Az iskolakezdés előtti utolsó hajrában tele vannak vásárlókkal a papír-írószerboltok. Van, akinek befolyásoló tényező a tanévet övező bizonytalanság, de sokan biztosra mennek és mindent megvesznek, amire szükség lehet. Egy írószerboltban legfőképpen az évnek ezen szakában muszáj felkészülni mindenre, ilyenkor a szülőknek valódi szakértelemre és maximális segítőkészségre van szükségük. (X)

Van az a szülő, aki már profiként, szinte fejből válogatja össze mire is van szükség az új tanévben, de vannak azok a kezdő szülők, akik listával a kezükben, kissé bizonytalanul lépik át a papír-írószerboltok ajtajait augusztus végén. A Kossuth utcai Univerzál Zrt. Papírusz Papír-Nyomtatványboltba már július óta érkeznek a szülők gyermekeikkel, hogy összeállítsák a 2020/2021-es tanév iskolai felszerelését. Grécziné Szente Anikó üzletvezető elmondta, az iskolakezdés első napjai számítanak a csúcsidőszaknak, akkor van a legtöbb vásárló.

– Sokan kivárják az iskolakezdés első pár napját, és akkor érkeznek hozzánk. Ez leginkább a felső tagozatos gyermeket nevelő szülők esetében figyelhető meg. Mivel nem kapnak listát, így sokan nem tudják, hogy mire is lesz szükség a tanév során, és nagyon nehéz számukra a döntés, hogy miből mennyit vegyenek – nyilatkozta az üzletvezető.

Az állatok és a rajzfigurák örök divatnak számítanak (Fotó: Horváth Bence)

A tanévkezdést övező bizonytalanság a szülők nagy részét nem befolyásolja a vásárlás során. Grécziné Szente Anikó elmondta, ha iskolában, ha otthon, de új tanév és oktatás lesz, így felszerelésekre is szükség van, ezt pedig a szülők is nagyon jól tudják.
– A füzet, a ceruza és a toll mindenképpen kell, akárhol is kezdődik meg a tanév. A szülők zöme is úgy van ezzel, hogy lesz tanítás, erre pedig megfelelően fel kell készülni – tette hozzá.

Újabb és újabb trendek jelennek meg a tanszerek piacán is, mindig van divatosabb, színesebb, menőbb. Grécziné kiemelte, az elmúlt éveket áttekintve nem mondató el, hogy hatalmas változások történtek volna a felszerelések trendjében.
– A színek továbbra is közkedveltek, pár évvel ezelőtt azonban a mesefigurák hódítottak. Egy jó ideje már az állatok vannak a középpontban, néhány rajzfigura is megjelenik, de a láma, a kutya, a cica és a póni mindig befutó. Ahogy a fiúk esetében az autók és a foci számít állandó divatnak – emelte ki.

A tanévkezdés mindig zsebbenyúlós, főleg azon családok esetében, ahol több iskolás gyermek van. Grécziné Szente Anikó elmondta, egy iskolatáskát 10 ezer forint körül már meg lehet tölteni felszereléssel, egy iskolatáska szintén 10 ezer forint körüli összegbe kerül, de akár több évet is kibírnak. Hozzátette, a gyártók az iskolatáskák kialakításánál ügyelnek arra, hogy viselés közben tartsa a hátat, ne okozzon gerincferdülést és párnázottsága miatt ne nyomja a használója vállát és hátát.

Grécziné Szente Anikótól megtudtuk, az év ezen szakában még nagyobb szükség van az eladók több éves szakértelmére és segítőkészségére, hogy a szülő könnyedén eligazodhasson a széles árukínálatban. Hozzátette, bár már így is nagy a forgalom, az igazi rohamra még várni kell, erre pedig felkészültek elegendő áruval és variációkkal.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.