- hirdetés -

Hamarosan véget ér a nyári szünet az orosházi általános- és középiskolák számára és ismét egy új tanév, a 2023/2024-es kezdődik meg. Összegyűjtöttük, hogy melyik iskola mikor tartja tanévnyitó ünnepségét, az általános iskolákat pedig arról is megkérdeztük, hányan kezdik meg tanulmányaikat az elsős osztályokban.

A Wesley János Gyógypedagógiai Óvodában és Általános Iskolában augusztus 31-én, 16 órakor nyitják meg a 2023/2024-es tanévet. Szintén augusztus 31-én nyitja meg a tanévet a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 18 órakor az intézmény udvarán, ahol 3 osztály 72 elsős tanulója is megkezdi majd tanulmányait.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában két osztályban 47 elsős diák kezdi meg tanulmányait, az intézmény évnyitója előreláthatólag szeptember 1-én, 8 órától lesz a Jézus Szíve Katolikus Templomban. Maga a tanévnyitó ünnepség a tanévnyitó szentmisével (Veni Sancte) egyben lesz megtartva.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola székhelyintézményében, valamint a Czina Sándor Tagintézményben és a Rákóczitelepi Tagintézményben is szeptember 1-én, az első tanítási napon tartják meg az ünnepséget. Az iskola tájékoztatása szerint a tavalyihoz hasonló létszámmal és osztállyal kezdik meg a 2023/2024-es évet az elsős évfolyamokon.

A Székács József Evangélikus Iskolában szeptember 3-án, vasárnap 10 órától lesz a tanévnyitó istentisztelet az evangélikus templomban. Az 1. évfolyamon 78-an kezdik meg tanulmányaikat, míg a 9. évfolyamon 39-en.

A középiskolák közül a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium szeptember 1-én 7:45-kor tartja tanévnyitó ünnepségét, az intézmény udvarán. Szintén szeptember 1-én tartja évnyitóját a Táncsics Mihály Gimnázium, akik az első tanítási napon, reggel 8 órakor indítják a 2023/2024-es évüket.

Kiemelt kép: Takács Csaba

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.