- hirdetés -

Harmadik alkalommal szervezett tanszergyűjtő programot a dél-alföldi civil szervezet, a Megújuló Békés Megyéért Egyesület.

2020 után már harmadik alkalommal szervezte meg tanszergyűjtő programját a nemrégiben nevet változtató és profilt bővítő Védernyő Kulturális és Karitatív Egyesület a Megújuló Békés Megyéért Egyesülettel együttműködésben. Az elsősorban Békés és Csongrád-Csanád megyékben aktív civil szervezet mintegy 45 ezer forint pénzadományt, valamint kb. 10 doboznyi füzetet, írószert, füzet – és könyvborítót, valamint egyéb hasznos iskolaszereket gyűjtött idén nyáron.

– A gyűjtés eredményeként 25 mezőkovácsházi és térségbeli család részesültek tanszercsomagban, melyet augusztus 31-én az egyesület adománypontján, Mezőkovácsházán a régi galambházban lehetett átvenni. Emellett a Védernyő Pitvaros-térségi alapszervezete 30 csomagot juttatott el a pitvarosi általános iskolába, melyből 3 település általános iskolás gyermekei részesültek – alsósok és felsősök egyaránt. Nikodém Noémi közvetítésével az Orosházára érkező ukrán menekült diákok is részesültek tanszercsomagban – mondta el Matuz Ádám, a Megújuló Békés Megyéért Egyesület elnöke.

Fotók: Matuz Ádám, MBME elnök

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.