- hirdetés -

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában is kezdetét vette a 2022/2023-as tanév. Már most tele vannak tervekkel, hiszen szeptemberben és október első napjaiban is számos program vagy fellépés vár a növendékekre.

Hagyományos értelemben vett évnyitó ünnepséget nem tartott a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, az intézményben szülői értekezletekkel és az órabeosztással kezdték meg a 2022/2023-as tanévet a napokban. Ezek jelenleg is folyamatban vannak, a táncosok hétfőn találkoztak először a tanáraikkal a most kezdődő tanév során, míg a zenészek és a képzőművészek szerdán fognak. A tanév kezdetével az iskola életében már a szeptemberi hónap is igen tevékenyen alakul majd.

– Szeptember közepén két alkalommal is részt veszünk majd egy utcazene fesztiválon, ami egy önkormányzati pályázat keretében valósul meg, majd 15-én a Szőlő városrészben leszünk hallhatóak, vonós hangszerekkel és gitárral mennek ki a növendékek, valamint tanáraik. Ezt követően szeptember 22-én már Gyopároson és Rákóczitelepen hallgathatják meg a zenekedvelők az intézményünk fúvós növendékeit – ismertette a részleteket Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

Már a szeptemberi időszakban számos fellépés vár a növendékekre (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, ezen kívül a Zene Világnapja alkalmából szervezett koncertre is készülnek már, ahol most egy külsős vendég, Vozár Márton Krisztián zongoraművész lép fel a Petőfi Művelődési Központban. Szeptember 23-ra emellett egy improvizációs ütőkurzust terveztek Szanyiszló Richárd vezetésével, a program egy esti hangversennyel zárul majd. Egy korábbi növendékük október 8-án, szombaton ad majd gálakoncertet szintén a Petőfi Művelődési Központban.

– Épphogy elindítjuk a tanévet, a szereplések és a fellépések is ezzel párhuzamosan kezdődnek. A táncosaink is számos felkérést kaptak már a szeptemberi és október eleji programokra, így például a Mézes Napon is fellépnek majd, a képzőművészeti növendékek számára pedig egy kiállításmegnyitóval indítunk és egy családi nappal. Természetesen ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlik majd a felkészülés és a tanulás is – tette hozzá Kardosné Bánhidi Éva.

Bíznak benne, hogy az idei tanévben az összes tervezett rendezvényüket meg tudják majd tartani és valóban visszaáll az élet a normális kerékvágásba. Az elmúlt két évben például a táncminősítő verseny is áldozatul esett a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak, a nemzetközi megmérettetés azonban idén ismét megvalósulhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.