- hirdetés -

Az Ady Endre utcai Color Pontba az év bármely szakaszában érdemes ellátogatni. Minden évszak tartogathat újdonságokat, mind a festés, mind a háztartás szempontjából, jelenleg a nyár végi időszak beköszöntével a kültéri és a kerítésfestések időszaka zajlik. Vásárlóiknak az eladás mellett igyekeznek minden esetben megfelelő tippekkel, hasznos tanácsadással is szolgálni. (x)

– A Héra Prémium és a Héra Clean termékeinket érdemes megemlíteni, 5 liter színes Héra esetén pólót adunk ajándékba vásárlóinknak. Ezek a termékek egy mosható, dörzsölhető bevonatot adnak, tehát akár a gyerekszobákba, előszobákba, konyhákba is ideálisak lehetnek falfestékként – ismertették a részleteket.

(Fotó: Horváth Bence)

Ismét nagyobb teret kaphatnak a kültéri- és kerítésfestések

Az ősz beköszöntével hagyományosan ismét előtérbe kerül a kerítésfestések időszaka. A nyári forróságban ugyanis előfordul, hogy túl gyorsan száradnak meg a festékek, könnyen ráégnek a felületre. Épp ezért a szeptemberi vagy október közepéig tartó időszak ideálisabb lehet a kerítésfestésre és az egyéb kültéri festésekhez is, mint a nyári hónapok.

A kerítésfestések esetében is egyre nagyobb teret kap a szürke szín. Elmondták, ezt azért is szeretik sokan, mert egyszerűen le lehet vele festeni a felületet. A csiszolást persze nem ússza meg az ember, de nem kell külön alapozó se a fémre, se a fára. Előbbi esetében ráadásul akkor is alkalmas, ha a felület szépítő festést igényel.

(Fotó: Horváth Bence)

Alapozó és fedőfesték egyben – A szürke szín lett a jolly joker

A Trinát Metál festékkel két réteget is megspórolhat az ember, nem kell hozzá rozsdamaró és nem kell külön alapozni. Színválasztékban itt is megtalálhatók a szürkés árnyalatok, de a fekete és fehér színek is viszonylag népszerűnek számítanak, az élénk színek azonban egyre kevésbé.

– Volt egy időszak, amikor minden sötétbarna volt, aztán zöld, most pedig egyre inkább a szürkés színek felé haladnak a trendek a kerítések és a falfestés esetében is. A színpalettánkon is látszik, hogy a szürkés, kávébarna árnyalatok dominálnak. A szürke szín tulajdonképpen mindenhez megy, így igazi jolly jokernek számít – tudtuk meg.

(Fotó: Horváth Bence)

A homlokzatfestékek kisebb és nagyobb kiszerelésben is megtalálhatóak, azokat a vásárló kérésének megfelelően keverik színekre. A festékek mellett is érdemes szétnézni, hiszen a takarófóliáktól a szerszámokig, glettanyagokig minden megtalálható a Color Pontban.

Nemcsak festék-, háztartási bolt is egyben

A festékek mellett a Color Pont háztartási boltként funkcionál, ahol egyebek mellett a különböző rovarirtó szerek széles palettája is megtalálható, ami nagyban megkönnyítheti az emberek dolgát, mind a nyári időszakban, mind az azt követő hónapokban. A hangya- és darázsirtótól a légy- és szúnyogirtóig mindent megtalálhatnak azok, akiknek meggyűlik a baja ilyenkor a rovarinvázióval.

(Fotó: Horváth Bence)

A háztartási részleg így is könnyen összekapcsolódhat a különböző festékek kínálatával. A festés után ugyanis érdemes folyamatosan tisztítani a különböző felületeket, ezért ebben az esetben is igyekeznek a vásárlók igényeinek megfelelni. A lényeg, hogy aki egyszer betér, az elégedetten távozzon és a későbbiekben bizalommal térjen vissza hozzájuk. (www.colorpont.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.