- hirdetés -

A koronavírus járvány Gyopárosfürdő szempontjából is éreztette hatását az elmúlt hónapokban. A fürdő júniusban nyitott ki újra, ahol az idei vendégszám egyelőre még elmarad az elmúlt évben tapasztaltaktól, a hétvégéken viszont már ismét egyre többen választják pihenésük helyszínéül.

– Összevetve a tavalyi és az idei év nyári hónapjainak vendéglétszám adatait, a fürdőben sajnos megállapítható, hogy a koronavírus miatt jelentős vendéglétszám csökkenést szenvedtünk el. Ez igaz mind a fürdő, mind a kemping esetében – kezdte az elmúlt hetek, hónapok értékelését Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A fürdő ugyanis a március 16-tól egészen június közepéig zárva volt a vírushelyzet miatt. Épp ezért az utóbbi hónapban volt tapasztalható a legnagyobb különbség a tavalyi adatokhoz képest, a tavalyi 28 850 főhöz képest ezúttal csak 6 035 fő vendégszámot regisztráltak. Ebben az időszakban ráadásul az időjárás sem hatott kedvezően, nem volt kánikulai meleg és a Medárd napi csapadékos idő júniusban és júliusban is éreztette hatását.

Ezt követően, a júliusi hónapban már összesen 30 571-en keresték fel a fürdőt, egy évvel ezelőtt ez a szám 33 627 fő volt.
– Ennek a csökkenésnek egyértelműen az volt az oka, hogy mivel a román határ zárva volt, így az onnan érkező korábbi vendégkörünk nem tudott ellátogatni hozzánk. Júliusban az időjárás szintén csapadékos volt, továbbá a Napsugár Hotel is csak akkor nyitott ki újból – tette hozzá Benkő Ferenc.

2019 augusztusában a fürdővendégszám 42 608 fő volt, idén augusztus 18-ig 22 714 fürdővendég volt összesen. Igaz, ebben a hónapban két olyan hétvége is volt, amikor esténként 5 000 fő kereste fel a fürdőt, ami hétvégi bevételcsúcsot jelentett.

– Ha a belépőszámokat nézzük, a június és augusztus 18. közötti időszakban összesen 59 320 fő volt a vendéglétszám. Hasonló tendencia figyelhető meg a kempingekben is, ahol összesen 3 898 vendégéjszakát töltöttek. A rendkívüli helyzet még mindig érződik, hiszen a külföldi vendégek korábbi 20 százalékos aránya jelentősen csökkent az idei évben – mondta a vezérigazgató.

A szálláshelyek elosztása a következőképpen alakult: lakókocsi: 51 százalék, új faházak: 19 százalék, sátor: 30 százalék. Elmondta, remélik nem lesz a járvány második hulláma miatt a fürdőt érintő megszorítás, így szeptember 15-től elindíthatják őszi gyógyászati akciójukat, ahol önerő nélkül tudják igénybe venni a gyógyulni vágyók a fizikoterápiás kezeléseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.