- hirdetés -

Augusztus 8-án este szinte zsúfolásig megtelt a Rock Klub kertje, ahol a szabadtéri színpadon a klub megtartotta idei első komolyabb koncertjét.

A kormány által hozott 500 fő alatti rendezvényekre vonatkozó előírások figyelembevételével megrendezett esemény bizonyította, hogy a könnyűzenei koncertek nem haltak meg, sőt talán most jött el az ideje a vérbeli klubkoncerteknek, úgy ahogy az a hetvenes évek elején volt világszerte. Nem feltétlenül kell hozzá többezres tömeg, felturbózott szórakozás, kellenek viszont olyan előadók, akik a zenei örömökért adják magukból az érzéseket és kapják azt vissza a közönségtől. És persze kell hozzá a közönség, mely testközelből (1,5 méter) élvezheti azt. Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kell egy olyan hely mint a Rock Klub, ahol mindezt rendezett és kulturált körülmények között meg lehet valósítani.

Már a koncert előtti beállást is jelentős közönség figyelte (Fotó: Horváth Bence)

Az emberek már ki voltak éhezve egy jó kis bulira, és jöttek szép számmal, nemcsak helyiek, de a környező településeken (Békéscsaba, Tótkomlós, Hódmezővásárhely, Kardoskút, Csorvás stb.) élők is. Volt itt minden, külső és belső fertőtlenítő, vendégváró pálinka, és a nagyon népszerű lilahagymás zsíros kenyér. Némi változást az jelentett a régi idők klub bulijaihoz képest, hogy ezúttal szerény belépődíjat kellett leszurkolni a rock kedvelő közönségnek. Mint Mihály Zoltán klubvezető elmondta, támogatók nélkül csak így maradhat életben a klub.

A lilahagymás zsíros kenyér elmaradhatatlan
(Fotó: Horváth Bence)

Az esztergomi-budapesti Tunyó Emlékzenekar mintegy kétórás műsorral szórakoztatott bennünket, és láthatóan ők is örültek hogy végre zenélhetnek egy nem is akármilyen lelkes közönség előtt. Elhangzottak Tunyogi Péter zenekarainak legismertebb dalai, melyeket a Pardon, a Tunyogi Rock Band és a P.Mobil énekeseként adott elő.

A nem csak Orosházán, de a szűkebb és távolabbi környéken is unikumnak számító Rock Klub vizsgázott, és bizonyított. A város zenei életét gazdagító civil szervezet rendkívül jól szervezett műsora a rock, és a blues kedvelőinek szolgáltatott egy szép estét, az élőzene varázsával. Hamarosan jöhet a következő felvonás: augusztus 15-én a metál zene kedvelői az Akela, az Innistrad és a Rebel zenekarok koncertjét hallgathatják a klub udvarán. (A madarak azt is csiripelik, hogy szeptemberben Orosházára érkezik az AC/DC által is elismert AB/CD zenekar is.) Jöhet bármi, járvány, vagy rossz hangulat, itt mindenki elfelejti ezeket, és legalább néhány órára felszabadultan szórakozhat, mert – mint mondják – a „Rock Örök és Elpusztíthatatlan”!.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.